Cezayir Başkonsolosu'ndan Vali Harput’a Ziyaret

Cezayir Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Rashid Meddah, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u makamında ziyaret etti. Tarihi Heykel...

Cezayir Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Rashid Meddah, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u makamında ziyaret etti. Tarihi Heykel Valilik binasında gerçekleşen ziyarette ikili ilişkilerin geliştirilmesi temennisi dile getirildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Harput, “Cezayir ile bizim çok köklü ve çok güçlü ilişkilerimiz var. Barbaros Hayrettin Paşa’ya kadar uzanır. Daha sonra ki yıllarda bu sıcak ilişkilerimiz hep devam etti. Şimdi de her yönden hem ticari, hem sanayi, hem kültürel, hem de turistik olarak çok yönlü ilişkilerimiz artarak devam ediyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Cezayir’in Tlemcen şehri ile Bursa’nın kardeş şehir olduklarını anımsatan Vali Harput, şunları söyledi: “Cezayir’in Milli Kahramanı Abdulkadir El Cezayiri üç sene Bursa’da misafirimiz oldu. Bursa’da bir caddeye O’nun adı verildi. Biz geçtiğimiz ay bu vesile ile benim başkanlığımda bir heyetle beraber Cezayir’i ziyaret ettik. Ziyarette hem Cezayir başkenti Cezayir’i, hem de Tlemcen’de çok verimli görüşmeler yaptık. Özellikle Cezayir Ticaret Odası, Tlemcen Ticaret Odası ve oradaki değişik ticari, sanayi kuruluşlarla ticari ilişkilerin daha da üst seviyelere çıkartılması için çok önemli görüşmeler yaptık. Bugün de Sayın Başkonsolos ile beraber aynı konuları değerlendireceğiz. Önümüzde ki günlerde Bursa’mızdan, zaten Bursa ile Cezayir arasında çok güçlü bir ilişki var önümüzde ki günlerde özellikle İnegöl’den büyük bir işadamı grubu Cezayir’i ziyaret edecek. Önümüzde ki günlerde Tlemcen ve başkent Cezayir’den ticaret odaları Bursa’ya gelecek. Bu ziyaretlerde de bu ticari ilişkilerin daha da yukarı taşınması ele alınacak. Böylece kardeşlik duygularımız aramızda ki bağlarda daha da kuvvetlenecek. Ben bu ziyareti bu bakımdan çok önemsiyorum.”

Reklam
Reklam

CEZAYİR İLE TÜRKİYE KARDEŞ ÜLKE

Cezayir Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Rashid Meddah ise sıcak karşılamadan dolayı Vali Harput’a teşekkür ederek, “Tabi ki Cezayir ile Türkiye kardeş ülke. Geçmişlerinde 3 yüz yıl kadar ortak bağlar var. Kültür açısından da bağlar var. Birde burada üç sene Emir Abdulkadir kaldı. Bursa bir Osmanlı başkenti.” dedi.

İkili ilişkilerin farklı açılarda gelişeceğine işaret eden Rashid Meddah, iki ülke arasındaki bağları kuvvetlendirmek için her zaman katkıda bulunmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: