ÇGC Saldırı olayını kınadı

Basın İlan Kurumu çalışanlarından 1 gazetecinin ölümü, 2 kişinin yaralanması Anadolu medyasında üzüntü yarattı.

Adapazarı’nda denetleme için gittikleri yerel gazetede silahlı saldırıya uğrayan Basın İlan Kurumu çalışanlarından 1 gazetecinin ölümü, 2 kişinin yaralanması Anadolu medyasında üzüntü yarattı.

Basın İlan Kurumu Denetmeni Devrim Ersin Özergin, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Polat ve çalışanları Ökkeş Burhan Atılgan ile Yerel Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Söke bugün denetlemek üzere gittikleri yerel Anadolu Gazetesi’nde gazete sahibi olan Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Uyumaz (A.U) tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Reklam
Reklam

Saldırıda ağır yaralanan 3 kişiden Devrim Ersin Özergin hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti. Diğer yaralılar Recep Polat ve Yeni Sakarya Gazetesi Çalışanı Mustafa Söke hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayın duyulması üzerine Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Cafer Esendemir, Anadolu Basını’nın içinde bulunduğu sıkıntıyı sık sık dile getirdiklerini, ancak böyle bir olayı hiçbir zaman tasvip etmediklerini belirterek şunları söyledi:

’Görevlerini yapmak için çaba sarf eden Basın İlan Kurumu çalışanlarının böyle bir olayda saldırıya uğraması kesinlikle hoş karşılanamaz. Türkiye hukuk devletidir. Denetleme ile ilgili sorunu olanlar hukuki yoldan haklarını arayabilirler. Ancak böyle bir davranış hiç bir zaman özellikle de bir basın kuruluşu çalışanı ve sahibine yakışmaz.

Bu olayı şiddetle kınıyor, görevi başında can veren, görev şehidi kardeşimiz Devrim Ersin Özergin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve Basın İlan Kurumu camiasına başsağlığı, yaralı arkadaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyoruz.’’

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: