Çgc’den Basın Bayramı Kutlaması

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Burak Gezen, Türk basınında sansürün kaldırılışının, 105’inci yıldönümü nedeniyle bir...

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Burak Gezen, Türk basınında sansürün kaldırılışının, 105’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

ÇGC Başkanı Gezen, mesajında, “Türk basını üzerindeki sansür, 24 Temmuz 1908’de, 2’nci Meşrutiyet ilan edildikten sonra kaldırıldı. Bu tarihe kadar gazeteler, sansür memurlarının kontrolünden geçtikten sonra basılabiliyordu. Ancak 2’nci Meşrutiyet’te, 1908’de Anayasa’nın yeniden yürürlüğe girmesinin ertesinde çıkan gazeteler, sansürlü yılların ardından ilk kez sansür memurlarına verilmeden, gösterilmeden çıkarıldı. Türk basınında sansürün kaldırılışını simgeleyen “Basın Bayramı” olarak ilan edildi. Bu yıl ise, Türkiye’de hala basının özgürlüğü tartışılsa da Türk basınında sansürün kaldırılışının, yani Basın Bayramı’nın 105’inci yıldönümünü kutluyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Basın çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğine de dikkat çeken Gezen, “Basın çalışanlarının 24 Temmuz’u tam bir bayram havası içerisinde kutlaması, mesai saati kavramı dahi bulunmayan bu meslekte çalışan gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilmesine bağlıdır. Bugün hala medya sektöründe çalışan pek çok arkadaşımızın sosyal hakları tam bir güvence altına alınmış değildir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: