ÇGC'nin 37. kuruluş yıldönümü -Cemiyet Başkanı Esendemir: "Gazeteciler ellerindenalınan yıpranma hakkının tekrar verilmesi için herplatformda sesini duyurmaktadır. Son dönemde hükümetkanadından da bu yönde ılımlı mesajlar gelmektedir"

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, "Gazeteciler ellerinden alınan yıpranma hakkının tekrar verilmesi için her platformda sesini duyurmaktadır. Son

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, "Gazeteciler ellerinden alınan yıpranma hakkının tekrar verilmesi için her platformda sesini duyurmaktadır. Son dönemde hükümet kanadından da bu yönde ılımlı mesajlar gelmektedir" dedi.

Esendemir ve cemiyet üyeleri, ÇGC'nin 37. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Atatürk Parkı'na çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Basın Anıtı'na yürüyerek, buraya da çelenk bırakan Esendemir, yaptığı açıklamada, Türkiye'de kamu yararına faaliyet gösteren 5 ilin gazeteciler cemiyetinden biri olan ÇGC'de, kurucu başkan Çoban Yurtçu başta olmak üzere hayatını kaybeden üyeleri rahmetle andıklarını, bugüne kadar başkanlık görevinde bulunan Erdoğan Varol, Kurtar Çakın, Çetin Yiğenoğlu ve Tamer Ünal ile yönetim kurulu üyelerine saygılarını sunduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Basının demokrasinin en önemli unsurlarından birisi olduğunu vurgulayan Esendemir, "Basın özgürlüğünün olmadığı ülkelerde demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemez. Yazılarından, yaptıkları yorumlardan, çizdikleri karikatürlerden dolayı gazetecilerin mahkum edilmesini istemiyoruz" dedi.

Esendemir, gazeteciler için yıpranma hakkının büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Gazeteciler ellerinden alınan yıpranma hakkının tekrar verilmesi için her platformda sesini duyurmaktadır. Son dönemde hükümet kanadından da bu yönde ılımlı mesajlar gelmektedir. Bu olumlu mesajların bir an önce gazetecilerin haklarına yönelik uygulamaya dönüşmesi, yıpranma haklarına yeniden kavuşması en büyük isteğimizdir" diye konuştu.

Yerel medyanın zorlukla ayakta durabildiğine değinen Esendemir, yerel meydanın beklediği desteği göremediğini, yerel gazetelerin girdilerinin sübvanse edilmesinin, omuzlarındaki yükü biraz olsun azaltacağını savundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: