ÇGD: "Gül, davacı olmadığını açıklasın"

ANKARA (ANKA) – ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, karikatürist Musa Kart ve Zafer Temoçin hakkında, çizdikleri karikatürlerde Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri gerekçesiyle dava açılmasını eleştirerek, "Cumhurbaşkanı Gül, karikatüristlerden davacı olmadığını açıklasın" dedi.

ÇGD Genel Başkanı Abakay yaptığı açıklamada, demokrasinin, eleştirinin, ifade özgürlüğünün olduğu ülkelerde, ülkeyi yönetenlerin eleştirilmesinin suç olamayacağını vurguladı. Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nın karikatürist Musa Kart ve Zafer Temoçin hakkında açtığı davanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talebi üzerine mi yoksa resen mi açıldığının bilinmediğini ifade eden Abakay şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Önerimiz, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül bu olaydan davacı olmadığını açıklamalı, savcılığın olaylara özgür ve çağdaş bakmasını sağlamalıdır. Cumhurbaşkanımız, örneğin Fransa'da Cumhurbaşkanı Sarkozy'i ve ABD Başkanı Bush'u yerden yere vuran yazarlar ve çizerler için davalar açmadığını da anımsayarak, demokrasilerde eleştiri ve ifade özgürlüğünün esas olduğunu hatırlamalıdır." (ANKA)