Charlie Hebdo Saldırısından Sonra Kalemlerin Susmayacağının Kanıtı 9 Karikatür

12 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası başta Paris’teki Cumhuriyet Meydanı olmak üzere sokaklara dökülen Fransızlar, ‘Je Suis Charlie‘ (Ben Charlie’yim) afişleri taşırken karikatürler susmadı.

The NewYorker'ın yanıtı

The NewYorker'ın karikatüristi #Charlie Hebdo saldırıları sonrası "Kültürel, etnik olarak, dinsel ve siyasal olarak en doğru karikatür cevabı" diyor.

Kalemin Kalaşnikoftan üstün olma hali var bugünlerde

İlk o çizdi

Brezilyalı çizer Carlos Latuff'un çizgisiyle; Charlie Hebdo saldırısı

En iyi silah bilgidir

Gary Varvel / Indy Star

Fransa'nın 11 Eylül'ü

Sanatı susturamazsınız!

Türkiye'de karikatürü hedef göstermeler, tetikçilikler başladı bile!

‘Ak Trol’ olarak adlandırılan iktidara yakın Twitter hesaplarından biri olan Gizli Arşiv, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yönelik 12 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin mesajında, ‘Erdoğan’a hakaret’le suçladığı mizah dergisi Leman’ı hedef gösterdi.

Reklam
Reklam

Edepsizlikte tanımayan Leman dergisi…

Hesaptan paylaşılan ilk mesajda, “Fransa’da Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in karikatürlerini yayınlayan derginin binasına saldırı düzenlendi. 10 kişi hayatını kaybetti” denilerek saldırıya meşruiyet kazandırıldı.

Bununla da yetinmeyen Gizli Arşiv bir sonraki mesajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirildiği kapakların görseliyle birlikte Leman dergisine, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik edepsizlikte sınır tanımayan @lemandergisi #charliehebdo saldırısından ders çıkarmalı!” diye seslendi.