Chavez ve Correa, Kolombiya'nın kınanmasını istedi

Caracas -AA- Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez ile Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, Kolombiya'nın Ekvador toprağında FARC gerillalarına operasyon düzenlemesinin uluslararası toplum tarafından kınanmasını istedi.

Venezuela'nın başkenti Caracas'ta Correa ile açıklama yapan Chavez, Kolombiya'nın saldırısının "savaş suçu" olduğunu ileri sürerek, uluslararası toplumdan bu sınır ötesi saldırıyı kınamasını istediklerini söyledi.

Chavez, Venezuela ile Kolombiya arasındaki ticaretin azalmaya başladığına da dikkati çekerek, Kolombiya'nın Venezuela'daki yatırımlarıyla ilgilenmediklerini belirtti.
Kolombiya'nın geleneksel olarak Venezuela'ya gıda maddesi sattığını söyleyen Chavez, bu konuda Kolombiya'ya zerre kadar bağımlı olmadıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Correa da Amerikan Devletleri Örgütü'nün, saldırının Ekvador'un egemenliğini ihlal ettiğini bildiren kararı kabul etmesinden memnun olduğunu belirterek, yine de Kolombiya'nın saldırısının açık şekilde kınanmasını beklediğini ifade etti.Correa, "saldırganın uluslararası toplumca kınanması için tüm barışçıl
yöntemleri ve diplomatik kanalları kullandıklarını" söyledi.