Chelsea'ye Charlton engeli

İngiltere Premier Ligi'nde Chelsea Charlton Athletic ile oynadığı maçta berabere kalarak bu sezon kendi evinde oynadığı maçlarda ilk kez puan kaybı yaşadı.

Stamford Bridge Stadı'nda Chalton Athletic'i ağırlayan Premier Lig lideri Chelsea, rakibi ile 1-1 berabere kalarak kendi evinde oynadığı maçlarda 14 maçta 14 galibiyet alarak rekor kırma şansını da kaçırmış oldu. Mücadelede, Charlton'ın Everton'dan 3 milyon 500 bin dolara transfer ettiği Marcus Bent, sonradan girdiği maçta takımıyla ilk golüne imza atarken, hem 1 puanı kazandıran isim oldu hem de Chelsea'nin rekor hayallerine çelme takan futbolcu oldu. 18. dakikada Eidur Gudjohnsen attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı. 2. yarıda ise, oyuna sonradan giren Charlton'ın yeni transferi Bent, attığı kafa golüyle zorlu deplasmanda takımına bir puan kazandırdı. Didier Drogba'nın Afrika Uluslar Kupası'nda olması nedeniyle mücadele edemediği Chelsea'de defans oyuncusu Ricardo Carvalho maçın 81. dakikasında 2. sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Reklam
Reklam

Chelsea, bu sonuca rağmen Premier Lig'de oynadığı 23 maç sonunda 62 puanla en yakın rakibi Manchester United'ın 17 puan önünde zirvedeki yerini korudu. Chelsea'nin arkasında 2. sırada bulunan Manchester United ise bugün 3. sıradaki Liverpool ile karşılaşacak.