Chirac istihdam yasasını resmen ilan etti

Paris - Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, işçilerin ve öğrencilerin protestosuna neden olan istihdam yasasını resmen ilan etti, ancak tartışmalı noktaların düzeltilmesi için değişikliğe gidilmesini istedi.

Jacques Chirac, yaptığı televizyon konuşmasında, birkaç haftadır diyaloğun sonuca ulaşamadığını ve durumun yasanın olduğu gibi korunması veya geri çekilmesi çevresinde tıkandığını bildirdi.

"Durumun, ulusal çıkarın gereklerine göre adil ve makul bir biçimde çözüme kavuşturulmasının zamanının geldiğini" kaydeden Chirac, yasanın Fransa Parlamentosu'nda kabul edildiğini ve Anayasa Mahkemesi'nin de onayladığını vurgulayarak, bu durumda bu yasayı resmen ilan etmek durumunda olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Chirac ancak, "birçok genç ve ailelerinin kaygılarını dile getirdiğini duyduğunu ve bu kaygılara yanıt vermek istediğini" belirterek, bunun için hükümete, "yasada tartışma yaratan noktalarla ilgili derhal 2 değişiklik için hazırlık yapması yönünde" çağrıda bulunduğunu kaydetti.

Sendikalara ve öğrenci örgütlerine de görüşmeyi kabul etmeleri yönünde sorumluluk duygusuyla hareket etmeleri çağrısında bulunan Chirac ayrıca, hükümeti, değişiklikler yapılmadan önce bu yasanın uygulanmayacağı yönünde çalışmaya çağırdı.

Bu arada sendikaların, yasayı protesto etmek için 4 Nisan Salı günü gösteri düzenlenmesi için yaptıkları çağrıları sürdürdükleri bildirildi.