CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Çinkılıç:

 CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Rukiye Çinkılıç, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre, 2014'ün ilk 6 ayında 139 kadının öldürüldüğünü bildirdi.

CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Rukiye Çinkılıç, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre, 2014'ün ilk 6 ayında 139 kadının öldürüldüğünü bildirdi. Çinkılıç, yazılı açıklamasında, "töre" ya da "namus" kavramları bahane edilerek işlenen cinayetlerin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. Bu konuda yeterince tedbir alınamadığını öne süren Çinkılıç, şunları kaydetti: "3 Temmuz Perşembe 3 saat içerisinde Adana, İzmir ve İstanbul'da 3 kadın, kocası tarafından öldürüldü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre, 2014'ün ilk 6 ayında 139 kadın öldürüldü. Bu cinayetler, sırayla en çok İstanbul, Gaziantep, Adana, Antalya, Hatay, Konya ve Mersin'de gerçekleşti. Öldürülen kadınlarımızın birçoğu koruma isteminde bulunmasına rağmen yaşamını yitiriyor. Çoğu kadınımızın koruma talebi geri çevriliyor ya da çok geç kalınmış oluyor. Hayatın her alanında mücadele eden, eşi, çocuğu, annesi veya babası için canını hiçe sayan kadınlarımız, ülkemizin Atatürk'ün çizdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında önemli bir görev üstlenmiştir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: