CHP Adana Milletvekili Özgümüş'ten ADSİAD'a Ziyaret

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

ADSİAD'tan yapılan açıklamaya göre, Kalkınma Ajansları'nın "çamura battığını" savunan Özgümüş, ajansların kaynak israfına yol açtığını kaydetti.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ne bilgisayar hibe eden, Tarsus'ta tenisçilere para desteği veren ve Adana Büyükşehir Belediyesi'ne 600 bin lira destek sunan Kalkınma Ajansları'nın paraları boşa harcadığını iddia eden Özgümüş, "Ajansların ekonomiye ve istihdama katkısı sıfırdır. Ajanslarla ilgili yasa tamamen çöpe atılmalı ve yeni bir yasa ile yola devam edilmelidir. Kalkınma Ajansları, sağa sola para dağıtmak yerine teknik konulara eğilmelidir. Bu konuları Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a da anlattım. Sayın Bakan da yanlışların farkına vardı" ifadelerini kullanıldı.

Reklam
Reklam

Özgümüş, kentteki sivil toplum örgütlerinin ortaya çıkaracağı ve Adanalı'nın yararına olacak projeleri destekleyeceğini, Mecliste Adana milletvekillerinin tümüyle bir araya geldiklerini ve aralarında hiçbir sorun olmadığını kaydetti.

Ziyaret nedeniyle Özgümüş'e teşekkür eden ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ise Adanalı sanayici ve iş insanlarının sorunlarını iyi bilen Özgümüş'ün Mecliste görev yapmasının önemine işaret etti.

Adana ekonomisinde alınması gereken çok yol olduğunu belirten Sönmez, şöyle devam etti:

"Hoşgörü ve anlayış çerçevesinde Adana'yı hak ettiği yere ulaştırmak durumundayız. Tüm milletvekillerimiz Adana iş dünyası ile aynı platformda buluşmalı ve Adana için yapılması gerekenleri masaya yatırmalı. Özellikle son dönemlerde yaşanan imar tartışması kentte moralleri bozuyor. Potansiyelimizi doğru kullanarak moral ve motivasyonumuzu artırıcı önlemler almalıyız. Adana ve Adanalı için ortak projeler geliştirebilmeliyiz."

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: