CHP Adayı Barış Yarkadaş: Oy oranımız yüzde 30 dolayında

CHP'nin gazeteci kökenli İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Barış Yarkadaş, "Türkiye'yi yönetmeye hazırız" dedi partisinin oy oranının şu anda yaklaşık yüzde 30 olduğunu bildirdi.

Barış Yarkadaş'ın seçim bölgesindeki ziyaretleri sürüyor. Yarkadaş, partililerle birlikte Tuzla'da Mimar Sinan, Şifa, Aydınlı, Aydıntepe, İçmeler mahallelerinde esnafı ziyaret etti. Yarkadaş, seçim irtibat bürolarının açılışlarına da katıldı. Ziyaretlere CHP milletvekili adayları Metin Ağırman ve Nurettin Sarıbal da eşlik etti.

Barış Yarkadaş daha sonra Çekmeköy'ün Cumhuriyet Mahallesi ve Sultançiftliği'ne geçti. Buradaki seçim irtibat bürolarını açılışına katılan Yarkadaş, törende partililere seslendi:

Reklam
Reklam

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar yürüyüşü kararlı bir şekilde sürüyor. Gezici Araştırma Şirketi'nin yaptığı son kamuoyu araştırmasına göre; partimizin oyları şu an yüzde 30.1 olarak görünüyor. Bu oranı yüzde 35' e çekmek bizim elimizde. Bunun için daha fazla çalışacağız ve sandığa gelmeyen seçmeni ikna edeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği üzere, hepimiz en az bir kişiyi daha ikna etmeli ve CHP'ye oy verdirtmeliyiz."

-"TÜRKİYE'Yİ KARANLIKTAN ÇIKARACAĞIZ"-

Barış Yarkadaş, partililerle yaptığı konuşmada, CHP'nin 92 yıllık birikimi Türkiye'yi yönetmeye yeterli olduğunu söyledi. Yarkadaş, "7 Haziran gecesinden itibaren Türkiye'nin sorunlarını çözecek kadrolar iş başına gelecek ve Türkiye'yi içine sokulmak istenen karanlıktan çıkaracak. Biz CHP'liler sorunları çözmeye de, Türkiye'yi yönetmeye de hazırız" dedi.

Açılış törenlerinde CHP'lilerle sohbet eden Barış Yarkadaş, gelen sorular üzerine diğer partilerin oy oranlarını da söyledi. Yarkadaş, AKP'nin oy oranının yüzde 38. 1, MHP'nin yüzde 18, HDP'nin yüzde 10.5, Saadet Partisi'nin ise yüzde 4 olduğunu söyledi. (ANKA)

Reklam
Reklam

(HM/ORH)