CHP Adıyaman Milletvekili istifa etti

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy partisinden istifa etti. Gürsoy, TBMM Başkanlığı'na gönderdiği istifa dilekçesinde, CHP yönetimini sert bir dille eleştirerek, "Sade bir üyelikten başlayarak Gençlik Kolları Başkanlığı, İl Başkanlığı, Belediye Başkanlığı ve milletvekilliği görevleriyle yaklaşık 30 yıl siyaset yaptığım CHP'den çok üzülerek ayrılıyorum" dedi.

Gürsoy açıklamalarında, partide bulunduğu süre içinde görevini eksiksiz yerine getirdiğini kaydederek, "Hiçbir zaman siyasi bir mesele için en küçük bir tartışma yaşamadım. Huzur bozucu veya haksız bir tutum takınmadım" ifadelerini kullandı. Gürsoy, istifa gerekçesinin devamında şu ifadelere de yer verdi:
"Ancak lider ve etrafını kuşatan yönetim yapısının CHP'yi getirdiği, toplumumuzun değerlerinden ve ihtiyaçlarından tamamen kopuk siyaset anlayışı, beni ayrılma noktasına getirmiştir. Bir bütün olarak Türkiye'nin ve siyaset yaptığım bölgenin sorunları, ihtiyaçları ve çözüm beklentilerine tamamen duyarsız olan bu politika anlayışına destek olmam benden beklenemezdi. Ben ülkeme ve seçmenime karşı sorumluluk ahlakımın gereğini yaptığım inancındayım. Bu sorumluluk ahlak ve bilinci içinde ülkeme ve insanlarımıza siyaset yoluyla hizmete devam etmek irademi kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ederim."
Gürsoy'un CHP'den istifasıyla TBMM'deki son sandalye durumu şöyle oldu:
AK Parti: 355
CHP: 157
ANAP: 17
DYP: 4
SHP: 4
HYP: 1
Bağ: 8
Boş: 4

Reklam
Reklam