Chp Adıyaman’da Mini Miting Düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve Gökhan Günay ile birlikte CHP’li 9...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve Gökhan Günay ile birlikte CHP’li 9 milletvekili Adıyaman’a gelerek vatandaşlara hitap etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran Adıyamanlılara yapmış olduğu konuşmada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden AK Parti’ye geçen Milletvekili Salih Fırat’ı eleştirdi.

Düzenlenen mini mitinge, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir katıldı.

Reklam
Reklam

Seçim otobüsünden Adıyamanlılara hitap eden Umut Oran, “AKP 10 yılda Adıyaman’a sadece sefalet getirdi. Adıyaman’da tarım var, tekstil sektörü var, turizm var, Atatürk Barajı var, hatta Türkiye’de üretilen ham petrolün beşte biri Adıyaman’da üretiliyor ancak Adıyaman en fazla işsizliğe sahip üç ilden bir tanesi. Sosyoekonomik gelişmişlik endeksinde Adıyaman Türkiye’de 66. sırada. Bütün bu olumsuzluklara rağmen teşvik sisteminden daha fazla yararlanması gerekirken önceki teşvikte 3. bölge bugünse 5. bölge yapılarak cezalandırıldı. Bugün Adıyaman sulu tarım yapamıyor, hayvancılık bitti, 120 bin ailenin geçimini sağladığı tütün üretimi yasaklandı. Adıyamanlı işsizliğe, pamuk mevsiminde Adana’ya, patates mevsiminde Niğde’ye, kayısı zamanında Malatya’ya, fındık zamanı Karadeniz’e göç ederek mevsimlik işçi olarak çalışmaya mahkum edildi. Adıyaman’ın ve Türkiye’nin bu kadar büyük sorunları varken AKP’nin kurmayları hala ucuz polemikler peşinde. Dün Sayın Hüseyin Çelik çözüm süreciyle ilgili olarak CHP mahcup gelin gibi davranıyor diye bir açıklama yapıyor. Hüseyin Çelik ve AKP, 7 kocalı Hürmüz’den beter. CHP en başından beri çözüm için elini hep samimi olarak uzattı, söz konusu insan hayatıysa bunun üzerinden siyaset yapılamaz dedik. Dedik ki; ‘annelerin gözyaşı dursun, gelin sorunu hep birlikte samimi, şeffaf ve hukuk kuralları çerçevesinde TBMM çatısı altında çözelim. Milli iradenin tecelli ettiği yerde, hep birlikte bu sorunu halledelim.’ Henüz Ağustos ayında terör olayları zirvedeyken TBMM’yi acil gündemle toplantıya çağırdık, bu sorunu nasıl hallederiz diye hep birlikte çalışalım istedik. Hüseyin Çelik o zaman çıktı; ‘birkaç Mehmet öldü diye meclis toplanmaz. Şimdi adama da sorarlar çözümde kim samimi kim değil? Kim bu işi gerçekten, hukuka uygun olarak çözmek istiyor kim kendisine yeni bir imkan arıyor? Biz CHP olarak her zaman çözüm için el uzatırken Başbakan ve kurmayları hep yumruk sıkarak cevap verdi. Samimi olarak kendilerine uzanan elleri nezaketsizce itti. Asıl sorun Başbakan ve AKP iktidarında. Asıl ne söylediği, ne yaptığı belli olmayan, şeffaf bir şekilde hareket etmeyen Başbakan. AKP iktidarının bugünkü hali 7 kocalı Hürmüz’den beter” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“AKP kiminle ne iş tutuyor, hangi anganjmanlara giriyor, kimlere ne sözler veriyor belli değil” diyen Oran, şöyle devam etti:

“Bir tarafında İsrail, bir yanında ABD, bir tarafta PKK ve Öcalan, öte yanda İmralı Çukurambar hattı. Hüseyin Çelik 7 kocalı Hürmüz’e dönen partisine baksın. Çelik ve Salih Fırat’ın aynı çatıda buluşması normal. Ucuz polemiklerle, demokratik bir kavrayışla olaylara bakmadan siyaset yapmak AKP’nin huyu olmuş. Hüseyin Çelik bu bakımdan partisine yakışıyor. AKP’ye yeni katılan Salih Fırat ile aynı çatıda buluşmaları anormal değil. O da aldatan ve kandıran bir insan. Aldatanlar ve Kandıranlar Partisi’nde de yerini buldu. O da Başbakan gibi ‘gömlek’ değiştirdi, o da dün söylediğinin 180 derece zıttını yaptı, hızla çark etti, orada da bu huyuna devam edecektir. Adıyamanlılar da asla bir vekil kaybettik diye düşünmesinler. Pir Sultan’ın dediği gibi ‘bir gider bin geliriz.’ Artık Adıyaman’ın 1 değil 134 milletvekili var. Adıyamanlıların CHP’ye gösterdiği sevgi ve teveccüh her zaman başımızın üstündedir, ona layık olmak için de bütün gücümüzle çalışacağız.”

Reklam
Reklam

Daha sonra konuşan Gökhan Günaydın ise, “Adıyaman Türkiye’ye sesleniyor. İçimizden biri eksilebilir. İçimizden birileri onurlarını paraya değişebilir. Ancak Adıyaman dimdik ayaktadır. Adıyaman Türkiye’ye haykırıyor diyor ki, bu memlekette hain de çoktur, kahraman da çoktur. Ama esas kahraman yurttaştır. Dimdik duran halktır. Birileri sandılar ki, biz Adıyaman’ı terk edersek, Adıyaman’ı yalnızlaştırabiliriz. Dimdik duramayan insanlar Türkiye’de siyaset yapamazlar. Adıyaman’ı hükümet yalnız bırakmak istiyor. Adıyaman’a yatırım yapmıyor. Aslında GAP’ın merkezi Adıyaman biz bunu biliyoruz. İçimizden birilerini alsanız da biz size onurlu Cumhuriyet Halk Partisi fertleri olarak sesleniyoruz. 30 Mart 2014 yakın. Bunun hesabını soracağız hepinize” dedi.

CHP Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan da, “Bu cumhuriyeti bizlere Mustafa Kemal Atatürk emanet etti. Ve benim iki büyük eserim var dedi; ‘Birisi cumhuriyet, diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisi’dir.’ Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır. Cumhuriyetimiz de dimdik ayaktadır. Biliyorsunuz son seçimde bir milletvekili seçtik. Salih Fırat’tır ismi. Ankara’ya gönderdik bizleri temsil etsin diye. Ama o ne yaptı? İktidarın zenginliklerine, bolluklarına kapıldı, onların arasına karıştı gitti. Salih Fırat gitti ama onun yerine aslanlar gibi 12 milletvekilimiz var bugün. Adıyaman sahipsiz değil. Cumhuriyet Halk Partisi var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilleri var” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından heyet, çarşı merkezinde bulunan esnafı ve Oturakçılar pazarını gezerek, esnafın sıkıntılarını dinledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: