Chp Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz’den ‘gezi Park’ Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, yaklaşık 15 gününe giren İstanbul Taksim...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, yaklaşık 15 gününe giren İstanbul Taksim ‘Gezi Park’ olayları ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Sayın Başbakanın daha dikkatli olup halkla polisi karşı karşıya getirmekten kaçınması lazımdır” dedi.

Türkiye’de iktidarın yeni bir demokratik tepki, yeni bir muhalefet anlayışıyla karşı karşıya olduğunu kaydeden Başkan Görgöz, Taksim Gezi Parkı eylemlerinin, dalga dalga kitleselleşerek ülke geneline yayıldığını belirtti. Eylemlerde çoluk, çocuk, genç, yaşlı demeden toplumun bütün fertlerinin bir platform çatısı altında bir araya geldiğini nitelendiren CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Topyekûn bir araya gelinip ortak tepki ve talebi paylaşıyorsa, bunun adı halk muhalefetidir. Ülkemizde 15 günden bu yana yaşananlar; siyaset psikologlarının, siyaset sosyologlarının, toplum ve kitle psikolojisi uzmanlarının bir laboratuar titizliğiyle ele alıp, analiz etmesi, ayrıntılarını ve ilkelerini doğru okuması gereken bir yeni demokratik algı ve tepki oluşumudur. Taksim Gezi Parkı’nda alışveriş merkezi yapılmasına, oradaki 70-80 yıllık ağaçların sökülmesine, İstanbul’un gittikçe tükenen yeşil alanlarından birisinin daha yok edilmesine karşı çıkan 50-100-150 kişilik, sanatçı, çevreci, doğasever, yeşil koruyucusu, entelektüelin başlattığı nöbet eylemi nasıl oldu da ikinci gün on binlerin, üçüncü gün yüz binlerin, sonrasında artık milyonların sokağa taşmasına neden oldu? Başbakan ilk kez, zincirleme reaksiyonla büyüyen ve dipten gelen bu dalganın, kendisini de, iktidarını da, partisini de, Başkanlık hayallerini de, her şeyi silip süpürebileceğini, önüne katıp götürebileceğini iliklerine kadar hissetti. Ülkemizin polisi, halkın polisidir. Sayın Başbakanın daha dikkatli olup halkla polisi karşı karşıya getirmekten kaçınması lazımdır. Kimse unutmasın; güvenlik güçlerinin mensupları, eş ve çocukları, anne babaları hepsi de bu vatanın evlatları, bu vatanın insanlarıdır.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: