Chp Akdeniz Bölgesi 1. Engelliler Çalıştayı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, ilkini Mersin’de düzenledikleri engelli çalıştaylarında dile...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, ilkini Mersin’de düzenledikleri engelli çalıştaylarında dile getirilen sorun ve talepleri değerlendirerek Meclis’e yasa önerisi olarak sunacaklarını bildirdi. Akkaya, engellilere daha çok örgütlenmeleri çağrısında da bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Engelliler Üst Kurulu Başkanı Akkaya, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın Mersin Engelliler Platformu ile birlikte düzenlediği Akdeniz Bölgesi 1. Engelliler Çalıştayı’na katılmak üzere Mersin’e geldi. Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Orkide Restoran’da düzenlenen çalıştaya, Mersin’de faaliyet gösteren 16 engelli derneğinin üyeleri ile CHP Engelliler Üst Kurulu üyesi ve İzmir Milletvekili Hülya Güven, CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Ali Rıza Öztürk, Türkiye Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turan İçli, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım katıldı.

Reklam
Reklam

Konuşmaların işitme engelliler için işitme diliyle aktarıldığı çalıştayın açılış konuşmasını yapan CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, engellilere yönelik çalışmaları Mersin’den başlattıklarını bildirdi. Mersin Engelliler Platformu Dönem Sözcüsü Mürsel Çiftçi ise, engellilerin önümüzdeki yerel seçimde engellilerin belediye meclislerine seçilebilecek yerden aday gösterilmelerinin ortak talepleri olduğunu ifade etti.

Genel Başkan Yardımcısı Akkaya da, engellilerin sağlık, eğitim ve hayatlarını insan onuruna yakışır bir şekilde sürdürmek gibi sorunları olduğunu bildiklerini kaydetti. Ailelerin engelli çocuklarına bakmaktan mutsuz olmadıklarını, ancak çocukları için kaygı taşıdıklarını ifade eden Akkaya, “Hepimiz potansiyel engelliyiz. Esasen engellilik, bedenin bir kısmının eksik olmasından kaynaklanmıyor. İnsanın beynindeki, düşüncesindeki engellilik, toplumdaki çalışmaları engelleyendir. Yoksa sorunlarımız çözülmeyen sorunlar değildir. Biz bunun farkındayız. Mevcut iktidarın politikalarına baktığımızda yüzü insana dönük değil. Sosyal devlet olma anlayışından uzak bir yaklaşımla başta engellilerimiz olmak üzere bu ülkenin ezilen kesimlerinin sorunlarını çözmek mümkün değil. Onun için biz CHP olarak, yüzü emeğe, engelliye, işçiye, emekliye dönük, ezilenden yana bir politikayla yola çıktık” dedi.

Reklam
Reklam

Daha yaşanabilir bir ülke ve şehirde yaşamanın engellilerin de hakkı olduğunu vurgulayan Akkaya, sosyal devlet anlayışı içinde CHP’li belediyelerin yaptığı örnek projelerle bunu hayata geçirmeye çalıştıklarını dile getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla ilk kez CHP’de Engelliler Üst Kurulu oluşturulduğunu anımsatan Akkaya, “Çünkü Türkiye’nin nüfusunun yüzde 13’ü engelli ve bunların sorunları var. Engellilerin sorunlarına yönelik genel merkezimizde ofis açtık. Bilim adamlarından, engelli derneklerinden yetkin arkadaşlarımızla bir komisyon oluşturduk. Meclis’te de milletvekillerimizden Hülya Güven ve Şafak Pavey’in de içinde bulunduğu bir çalışma grubumuz var. Türkiye’deki engellilerin sorunlarını ortaya çıkartmak, Meclis’te de onların sesi olmak gibi bir görev üstlendik. Biz sorunları yerinde tespit ederek hayata geçirmek için uğraşıyoruz” diye konuştu.

Bu çalıştaylarda engellilerin anlatacakları sorun ve taleplerin daha sonra rapor haline getirileceği bilgisini veren Akkaya, milletvekilleriyle değerlendirecekleri bu raporu TBMM’ye yasa önerisi olarak sunacaklarını söyledi. Yasa önerisinin hayata geçmesi için çaba harcayacaklarına vurgu yapan Akkaya, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Ama bu yetmez. Sizin örgütlü olmanız lazım. Bireysel mücadeleyle sorunlarınız çözülmez. Daha çok örgütlenmelisiniz. Engeliler ayrışmamalı ve birlikte hareket etmelidir. Eğer sorunlarınızı birlik içinde hayata geçirmek için tavır koyarsanız, çözülemeyecek sorununuz olmaz. Çünkü elinizde çok önemli, parayla bile satın alınamayacak oyunuz var. Onun için örgütleneceksiniz, derneklerinize sahip çıkacaksınız. Biz de CHP olarak her zaman sizinle beraberiz.”

Milletvekilleri Öztürk ve Atıcı ile belediye başkanlarının da kısa birer konuşma yaptığı, gün boyu sürecek çalıştayda engellilerin sorunları ve talepleri ele alınacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz