CHP, AKP'yi "Cumhuriyet mitingine" davet etti

ANKARA (ANKA)- CHP Genel Merkez Teşkilatı, 14 Nisan Cumartesi günü Ankara'da yapılacak "Cumhuriyet Mitingi"ne AKP'yi de davet etti. AKP Grup Başkavekillerinin telefonlarına çekilen mesajda, "CHP teşkilatlarının önünden miting için otobüsler kalkacaktır. Sizlerde davetlisiniz" denildi.

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla; CHP'nin dokunulmazlık dosyalarını gündeme getirerek siyasette şeffaflık sloganları attığını, bu sloganların ise sözde kaldığını söyledi. Kapusuz, CHP'nin, 14 Nisan Cumartesi günü Ankara'da yapılması beklenen "Cumhuriyet Mitingini" organize etmediğini açıklamasına rağmen, kapalı kapılar ardında bu mitingin gerçek organizatörü olduğunu belirterek, "CHP'liler çektikleri elektronik mesajlarla bizi de mitinge davet ettiler. Bu da gösteriyor ki, bu mitingi CHP organize etti. Mitingi sahiplenmekten korkuyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Cesur ol korkma

Kapusuz, 14 Nisan Cumartesi günü Ankara'da yapılması beklenen, "Cumhuriyet Mitingi"ni CHP'nin organize ettiği iddalarını yineledi. Kapusuz, CHP Teşkilatının AKP'li bazı milletvekillerine cep telefonlarına çektikleri mesajda da mitinge davet edildiklerini söyledi. Mitingi ise CHP Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar'ın organize ettiğini belirtti. Kapusuz, "Mehmet Neşşar, milyonlarca elektronik davetiye hazırlayarak insanları mitinge davet ediyorlar. Bu elektronik mesajlar bize de geldi. Bu konuda cesur değiller, neden çekiniyorlar. Dokunulmazlık dosyalarıyla şeffaflık sloganları sadece sözden ibaretti. CHP'yi cesur olmaya davet ediyorum. Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol. Korkma cesur ol" dedi.