CHP Anamur İlçe Kongresi'ndeki gerginlik

CHP Anamur İlçe Kongresi'nde arbedeye neden olan "Satılık değiliz be güzelim" pankartını açan gençler, bunu delegeye baskı yapılmaması için yaptıklarını

CHP Anamur İlçe Kongresi'nde arbedeye neden olan "Satılık değiliz be güzelim" pankartını açan gençler, bunu delegeye baskı yapılmaması için yaptıklarını bildirdiler.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Ali Rıza Öztürk'ün de katıldığı Anamur İlçe Kongresi'ndeki pankartı açan Murat Toy, Aziz Bulut, Degay Şimşek ve Ali Toy, bu eylemle demokratik tepkilerini dile getirdiklerini söylediler.

Delegelere baskı yapılmasını istemedikleri ve kongre sürecinde CHP'ye yakışmayan bazı davranışlara tepki göstermek amacıyla bu yolu seçtiklerini ifade eden gençler, "Amacımız kongreyi karıştırmak değildi. Ayrıca kongreyi kazanan CHP İlçe Başkanı Nevin Özel'e karşı olduğumuz yönünde söylemler var. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu olamaz. Özel'e herhangi bir tepkimiz yoktu" diye konuştular.

Reklam
Reklam

Pankartın altında yazan BA harflerine de açıklık getiren gençler, "Herkes BA harflerinin ne anlama geldiğini soruyor. Ancak bunun bir anlamı yok. Pankartı ayakkabı boyası ile yazdık. Alt kısma 'Bahçe Mahallesi Delegeleri' yazacaktık, fakat boya bitince BA harflerinde kaldık" dediler.

Anamur'da mevcut CHP'nin ilçe başkanı Gökçin Yalçın ile Dr. Nevin Özel'in aday olduğu 6 Mayıs'taki kongrenin yapılacağı salonda, bir grup partilinin "Satılık değiliz be güzelim" yazan pankart açması üzerine, salonda gerginlik yaşanmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: