Chp Ankara Milletvekili Ve Parti Meclis Üyesi İzzet Çetin:

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi İzzet Çetin,“Gezi Parkı eylemlerinden sonra ak partinin ve...

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi İzzet Çetin,

“Gezi Parkı eylemlerinden sonra ak partinin ve özellikle başbakanın 11 yıla yaklaşan iktidarı ilk kez sarsıldı” dedi.

Yerel seçim çalışmaları için Samsun’da gelen CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi İzzet Çetin, parti binasında CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, İl Başkanı Mehmet Atalay ve ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek seçim çalışmalarını değerlendirdi. 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerin Türkiye için bir dönüm noktası olacağını belirten Çetin, “Amasya, Samsun ve Sinop illerinin partideki seçimlere yönelik örgütlenme çalışmalarından sorumlu olarak geldim. 11 yıllık iktidarı süresi içersinde AK Parti ülkemizde mutlaka bir şeyler yaptı ama hiç kimsenin beklemediği kadar toplumumuzu ve halkımızı ötekileştirdi ve ayrıştırdı. Kendinden olmayana yaşam hakkı tanımaz bir noktaya getirdi” dedi.

Reklam
Reklam

Benzin zammının 5 TL’yi geçtiğini ifade eden Çetin, “Dünyada en pahalı yakıt ve mazot tüketen ülke biziz. Dünyada en pahalı gübreyi biz tüketiyoruz ama ücretlerde Çinlileştik. Ekonominin yüzde 40’ı kayıt dışı. Kayıt dışı çalışanlar asgari ücrete de muhtaçlar” dedi.

Gezi parkı olaylarına da değinen Çetin, “Eylemlerden sonra AK Parti’nin ve özellikle Başbakanın 11 yıla yaklaşan iktidarı ilk kez sarsıldı. Sarsanlara biz ‘85 - 95 arası gençlik’ diyoruz. O gençler bizim Türkiye’de ve dünyada görüp de yapamadıklarımızı yapmaya başladı. Bir bakıma Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın karizmasını çizdiler. Türkiye sahipsiz değil. Türkiye’de hiç kimsenin çökertemediği kurum olan CHP dimdik ayaktadır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ilçe başkanlarıyla birlikte basına kapalı olarak yerel seçim değerlendirmesi yaptılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz