CHP Antalya Milletvekili Acar'dan AİHM Başkanı'na Mektup

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Türkiye'de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun bağımsızlığının olmadığını savunarak, konuya ilişkin Avrupa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Türkiye'de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun bağımsızlığının olmadığını savunarak, konuya ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı'na bir mektup gönderdiğini bildirdi.

Yerel Yönetimler Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği (YAYED) ve Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen "2B Arazileri ve Antalya" konulu panelde konuşan Gürkut Acar, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne en fazla şikayet edilen ülkelerden biri olduğunu öne sürerek, en çok uzun tutukluluk süresi, adil yargılanma ve mülkiyet hakkı ihlali nedeniyle dava açıldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu davaların üstesinden gelemediğini, hükümetten Ankara'da bir ekip oluşturulmasını istendiğini söyleyen Acar, oluşturulan ekibin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi adına Türkiye'deki davalara bakmasının istendiğini bildirdi. Konuyla ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı'na mektup yazığını belirten Acar, mektubunda şunlara yer verdiğini bildirdi:

"Türkiye'de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun bağımsızlığı yok. Oluşturulacak ekip de iktidara yakın olacak. Böyle bir heyete nasıl olup da insan haklarından talepte bulunmuş insanların haklarını teslim edersiniz- Orada kendiniz bakın. Avrupa Birliği'nin parası mı yok buna verecek-"

Acar, gönderdiği mektubun bir faydası olduğunu sanmadığını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Şamil Kahveci / Bekir Bektaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz