CHP: Askerler de oy kullanabilsin

CHP, seçime kadar terhis olacak askerlere de oy kullanma hakkı sağlanmasını istedi.

ANKARA (ANKA) - CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Mahmut Tanal, şu anda askerlik görevini yerine getiren ancak seçimlerin yapılacağı 12 Haziran tarihinde terhis olacak seçmenlere seçimlerde oy kullanma imkanı sağlanması için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.

CHP PM üyesi ve avukat Mahmut Tanal, YSK Başkanlığı’na yaptığı başvuruda özellikle AKP’li belediyelerin bulunduğu yerlerde yaşayan yurttaşlardan kendilerine gelen ihbarlarda bazı sokak ve cadde isimleri ile blok numaralarının değiştirilmesi esnasında yapılan teknik bir hatadan dolayı kişilerin adreslerinin boşa düştüğü ve bu nedenle seçmen listelerinde isimlerinin çıkmadığını belirtti. Bu konuda İstanbul’un Üsküdar ve Kocaeli’nin Gebze ilçelerinden birçok şikayet geldiğini bildiren Tanal, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca görevlendirilecek memurlar vasıtasıyla araştırma neticesinde seçmen kayıtlarının yapılmasını talep etti.

Reklam
Reklam

Tanal, YSK’ya yaptığı başvuruda halen askerlik yükümlülüğünü yerine getiren ve bu nedenle seçmen listelerinde yer almayan, listeye itiraz imkanı da bulunmayan ancak 12 Haziran tarihinde terhis nedeni ile seçmen niteliğine sahip olacak yurttaşlara oy kullanma imkanının sağlanması için gerekli düzenlemenin yapılmasını da istedi. Tanal, seçmen olup milletvekili seçimlerinin yapılacağı 12 Haziran tarihinde gözaltına alınan yurttaşların da oy kullanabilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etti.

Anahtar Kelimeler: