CHP Balıkesir İl Yönetimi kayyuma devrediliyor

CHP Balıkesir İl Başkanlığı'na, eski ile yeni yönetim arasında yaşanan anlaşmazlık sebebiyle mahkeme tarafından kayyum...

CHP Balıkesir İl Başkanlığı'na, eski ile yeni yönetim arasında yaşanan anlaşmazlık sebebiyle mahkeme tarafından kayyum atanacak. Genel seçimden sonra başlayan sıkıntı giderilemeyecince CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap devreye girdi. Balıkesir'e gelen Matkap, taraflarla görüştü. Kesin karar, yarınki (11 Ekim) mahkemeden çıkacak.
Balıkesir CHP'de, genel seçimde milletvekili aday adayı olan eski İl Başkanı İrfan Barış'ın istifasıyla başlayan yönetim krizi çözülemiyor. Kayyuma devredilmesi için dört defa mahkemeye giden yönetim sonuç alamadı. CHP Genel Merkezi'nin, Barış'tan boşalan yönetimi görevden almasıyla başlayan tartışmalar, Başkan Vekili Ersin Dinçkal'ın konuyu yargıya taşımasıyla İrfan Barış ile yeni atanan Sıtkı Gider'in gruplarını karşı karşıya gelmişti. Balıkesir 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde devam eden davada parti kanadından değişik bir talep gelmezse Balıkesir Barosu'ndan istenen 10 kişilik listeden üçü kurayla kayyum atanacak.
Görevden alınan il örgütünün mahkemeye başvurmasıyla ortaya çıkan ihtilafı çözmek için örgütlenmeden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap, Balıkesir'e gelerek tarafları dinledi. Toplantıya milletvekilleri Ayşe Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüş ve Namık Havutça'nın yanısıra belediye başkanları ve çok sayıda partili de katıldı. Toplantının basına açık bölümünde kısa bir açıklama yapan Nihat Matkap, yönetimin kayyuma kalıp kalmayacağına partililerin karar vereceğini belirterek, aile meclisi içinde çözülecek bir konunun yargıya intikal etmesinin iyi olmadığını söyledi. Matkap, "Bu sorunu arkadaşlarımla konuşacağım. İhtilafları asgariye indireceğiz. Bizim ihtilaf depolamak gibi bir lüksümüz yok. Parti yönetiminin kayyuma kalıp kalmayacağına arkadaşlarım karar verecek. Bütün arkadaşlarımla ayrı ayrı da konuşacağım. Mahkemenin avukatlardan kayyum heyet atamasının önüne geçmek için ortak bir yönetim oluşturma eğilimi varsa bunun yapılmaması için neden yok." dedi. Her iki tarafı da dinleyip eğilimlerini alacağını ifade eden Matkap, "Biz karar alsak bile hakimin ne karar vereceği de önemli. Yargıya intikal etmiş bir konu için belirleyici olamayız ama adımlar atarız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz