CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Çakıl Köyü Balıkçılarının Sorunlarını Dinledi

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve beraberindekiler Erdek'e bağlı Çakıl köyünü ziyaret ederek, balıkçılarının sorunlarını dinledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve beraberindekiler Erdek'e bağlı Çakıl köyünü ziyaret ederek, balıkçılarının sorunlarını dinledi.

Ziyarette balıkçılar, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan 2012 yılı yeni av sirkülerinin kendilerini zor duruma soktuğunu ifade ettiler.

Konuyu çok önemsediğini vurgulan ve 1 Eylül'de başlayacak av sezonu öncesi Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker'e konuyu ileteceğini belirten Havutça, şunları kaydetti:

"Ülkemizin tek iç denizi olan Marmara, balıkçılığın en büyük üretim merkezi ve hazinesidir. Çakıl köy de Türkiye balıkçılığının nabzının attığı yerdir. Bu konunun siyasetle de ilgisi yoktur. Çünkü Çakıl köylü balıkçılar olarak siz, ekmeğinizin mücadelesini veriyorsunuz. Bu mücadelenizde sonuna dek yanınızdayım."

Reklam
Reklam

Geçimlerini balıkçılıktan sağladıklarını dile getiren köylüler ise yeni av sirkülerinin uygulanması durumunda, köydeki balıkçılığın biteceğini belirterek, "Çünkü bu sirkülere göre, kara sularımızda gırgır ağlarıyla kıyıdan itibaren 24 metre, sığ sularda avcılık yapılması yasaklanıyor. Eski sirkülere göre ise 10 metre sularda balık avlayabiliyorduk. Yine bu 10 metrenin korunmasını istiyoruz" diye konuştular.

Muhabir: Ahmet Pesen/Cem Şan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: