CHP, Ban Ki Moon'dan 11 Şubat'ın "Cinsiyet Eşitliği Günü" ilan edilmesini istedi

CHP'li Faruk Loğoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'a bir mektup yazarak Özgecan Aslan'ın öldürüldüğü 11 Şubat'ın "Cinsiyet Eşitliği Günü" ilan edilmesini istedi.

CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Türkiye'de büyük infial yaratan Özgecan cinayeti üzerine BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'a bir mektup yazarak Kadınlara Yönelik Şiddet'in Önlenmesi'ne Dair BM Sözlemesi'nin benimsenmesi için BM sürecini başlatmasını istedi ve Özgecan'ın öldürüldüğü 11 Şubat'ın "Cinsiyet Eşitliği Günü" ilan edilmesini önerdi.

Faruk Loğoğlu, 17 Şubat tarihli mektubunda "korkunç" olarak nitelediği, Özgecan cinayetinin Türk halkı arasında büyük bir şok yarattığını belirterek Türkiye'de sürekli kadınlara yönelik şiddet eylemlerinin yaşandığını anlatıyor ve kadınlara yönelik şiddetin tüm toplumlarda göründüğüne dikkat çekiyor.

Reklam
Reklam

BM örgütlerinin kadınlara yönelik şiddet sorunu konusunda çok çaba gösterdiğini ancak dünya çapında bir tavır alma zamanının geldiğini vurgulayan Loğoğlu, Ban Ki Moon'dan Kadınlara Karşı Şiddetin Önlenmesi'na Dair BM Sözleşmesi'nin benimsenmesi için BM'de bir süreç başlatmasını istiyor. Loğoğlu, bunun ardından da "Aynı zamanda 11 Şubat, 'Cinsiyet Eşitliği Günü' olarak ilan edilebilir" diyor.

(ANKA)