CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya'dan Kanun Teklifi

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, asgari ücretin altında maaş alan vatandaşların sosyal yardımlardan faydalanmalarına ilişkin sunduğu kanun teklifinin, Plan Bütçe

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, asgari ücretin altında maaş alan vatandaşların sosyal yardımlardan faydalanmalarına ilişkin sunduğu kanun teklifinin, Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşmelerine başlanıldığını bildirdi.

Yalçınkaya, yaptığı yazılı açıklamada, önceki ay TBMM Başkanlığı'na sunduğu, komisyonda bekleyen 630 kanun tasarısı ve teklifinin arasından gündeme alınıp görüşmelerine başlanılan teklifin, komisyondan geçip, genel kurulda da kabul görmesi halinde sosyal güvenceye sahip olmasına rağmen, asgari ücretin altında maaş alan vatandaşların da sosyal yardımlardan faydalanmasının sağlanacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Türkiye'de, malullük, yaşlılık, ölüm, iş göremezlik aylığı olmak üzere 200 binin üzerinde vatandaşın asgari ücretin altında aylık aldıkları gerekçesiyle sosyal yardımlardan yararlanamadığını anlatan Yalçınkaya, şunları kaydetti:

"Sosyal güvenceye sahip olup, aldıkları aylıkları asgari ücretin altında olan ve bu gelirle ailesini geçindiremeyen, karınlarını doyuramayan, odununu ve kömürünü alamayan, çocuklarının eğitim giderini karşılayamayan vatandaşlarımız, verdiğimiz bu kanun teklifinin TBMM de kabul edilmesiyle birlikte devletin yardıma muhtaç insanlara verdiği yardımlardan faydalanabilecektir. Böylelikle aldıkları aylıklarla geçinemeyen, büyük sıkıntılarla yaşamlarını sürdürmeye çalışan bu insanlarımızın, geçim sıkıntısı bir nebze de olsa hafifleyecektir."

Yalçınkaya, benzer kanun teklifinin önceki hafta AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve arkadaşlarınca da sunulmuş olmasının, vatandaşların bu mağduriyetlerinin kısa zamanda ortadan kaldırılması adına memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Selim Bostancı / Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: