CHP, Başbakan’ın vaatlerinin peşine düştü

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum kampanyası çerçevesinde verdiği vaatlerin peşine düştü.

Ağyüz, Başbakan’a, esnafın ödenemeyen prim ve gecikme zammı borçlarının yeniden yapılandırılıp yapılandırılmayacağını sordu.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum kampanyası çerçevesinde verdiği vaatlerin peşine düştü. Ağyüz, Başbakan’a, esnafın ödenemeyen prim ve gecikme zammı borçlarının yeniden yapılandırılıp yapılandırılmayacağını sordu.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Başbakan’a, referandum kampanyası sırasında vatandaşlara verdiği sözleri hatırlatan Ağyüz, şöyle dedi:

Reklam
Reklam

“Anayasa değişiklik paketi referandum süreci içinde katıldığınız iftar yemeğinde verdiğiniz yeniden yapılandırma talimatı yerine getirilecek midir? Yoksa esnaf ve serbest meslek mensuplarımızın referandumda ‘evet’ oyu vermeleri için ortaya atılan referandum rüşvetlerinden birisi midir?

Ekonomik sıkıntı içerisinde bulundukları için ödenemeyen prim ve gecikme zammı borçlarının yeniden yapılandırılması için hükümetinizce yapılan ciddi bir çalışma var mıdır? Çalışma var ise ne zaman sonuçlandırılacaktır?”

ANKA