CHP Bilecik Il Kongresi Iptali

Bilecik İl Seçim Kurulu'nun geçen pazartesi günü yapılan CHP il kongresini iptal etmesi üzerine seçimi kazanan Ali Çağatay Karaahmet, "Partimizi

Bilecik İl Seçim Kurulu'nun geçen pazartesi günü yapılan CHP il kongresini iptal etmesi üzerine seçimi kazanan Ali Çağatay Karaahmet, "Partimizi 14 Temmuz'da çok güzel ve coşkulu bir kongreyle temsil ederek, yeni başkanı ve yönetimini seçmesinin yolunu açacağız" dedi.

Karaahmet, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın açıklamasında, il başkanlığı seçimlerinin iptal nedeninin inisiyatifi ve bilgileri dışında bir gelişme olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Tüzüğün 48. maddesi gereği il disiplin kuruluna bir arkadaşı hem biz hem karşı taraf yazdı. Böyle olunca divan başkanı tüzük gereği bu arkadaşımıza hangi listede yer almak istediğini sordu. Arkadaş hiçbir listede yer almak istemediğini söyledi. Biz de bunun üzerine kendi listemizdeki yedek kurulu üyesini asil tarafa aldık. Orada yedeklere bir arkadaşımızı yazmak gerekti. İl Gençlik Kolları eski Başkanı Serkan Ergal'ı yedek olarak hemen yazdık. O sırada seçim kurulu başkanı bu arkadaşı seçim kurulundan birisi olarak yazmış. Oysa biz parti olarak oraya bir isim bildirmedik. Dolayısıyla aday olanlar seçim kurulunda görev alamayacakları için kongremizin iptali için başvuruda bulunmuşlar ve yapılan başvuru kabul edildi ve kongremiz iptal oldu."

Reklam
Reklam

14 Temmuz'a ertelenen seçimlere tekrar gireceklerini ve kimseye kırgın olmadığını dile getiren Karaahmet, "Biz Bilecik'te siyaset üreteceğiz. Biz CHP üyeleriyiz ve CHP'nin Bilecik'in umudu olmaya söz verdik. Bu değişimi bu partide gerçekleştireceğiz. Partimizi 14 Temmuz'da çok güzel ve coşkulu bir kongreyle temsil ederek, yeni başkanı ve yönetimini seçmesinin yolunu açacağız." dedi.

Seçim iptaliyle ilgili kendisi için bir üzüntüsü olmadığını ifade eden Karaahmet, "Beni üzen konu, bu itiraz üzerine 17 ve 18 Temmuz'da yapılacak olan genel kurultayda Bilecik'in temsil edilememesidir. Takvim buna yetişmiyor. Zira 14'ünde biz kongremizi yapacağız. Kongre iki gün sonra kesinleşecek. 16 Temmuz'da biz mazbatamızı alacağız. Ama bu süreç 17 Temmuz'da yapılacak kurultaya Bilecik'ten delege göndermemize engel oluyor" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Candikmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: