CHP: "Billboardlardan kim para kazanıyor"

ANKARA (ANKA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, "SGK bedava tanıtım yaptırabilecek durumdayken, kaynaklarını neden billboardlarda harcıyor?" diye sordu. Tamaylıgil, büyükşehir belediyelerinin billboard reklam zincirlerinin saydamlaştırılmasını istedi.

Tamaylıgil, yaptığı açıklamada, "Bu bir samimi ihtiyaç mıdır, yoksa bazı kamu bankalarıyla, kamu kurumlarının billboardculara verdiği destek midir? Kamu kaynakları kimler için kullanılmaktadır?" dedi.

Son haftalarda billboardların bazı kamu bankaları ve başta Sosyal Güvenlik Kurumu olmak üzere kamu kurumlarının reklamlarıyla dolduğunu kaydeden Tamaylıgil, "Özellikle Sosyal Güvenlik kurumu bir yandan kaynak ve hizmet sorunuyla karşı karşıyayken, hizmete ayırması gereken kısıtlı kaynağını billboardlar için harcamaktadır" iddiasında bulundu.

Reklam
Reklam

Bihlun Tamaylıgil, SGK'nın duyuru ve hizmetlerini, kitle iletişim araçları vasıtası ile yapma olanağına sahip bulunduğunu anlatırken "Tüm topluma ücretsiz duyuru yapmak, bilgi vermek, hizmetleri aktarmak mümkünken ortaya çıkan billboard merakı çok düşündürücü, düşündürücü olduğu kadar da merak uyandırıcıdır. Acaba amaç kendini tanıtmak mıdır, yoksa birilerine katkı sağlamak mıdır? Tanıtımsa bunun medya aracılığıyla ücretsiz yapılması mümkündür. İşte bu noktada burnumuza bazı pis kokular gelmektedir. Acaba bu billboardları kim hazırlamakta, kim sergilemekte, işletmeciliğini kim yapmaktadır? Kamu kaynakları birileri için mi kullanılmaktadır?" diye sordu.

CHP'li Tamaylıgil, CHP olarak kamu kaynaklarının amaç dışı kullanılmaması için denetim görevlerini sürdüreceklerini, konunun başta TBMM olmak üzere her platformda takipçisi olacaklarını kaydetti.