Chp Bursa İl Başkanı'ndan aday adaylığı istifası

CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, önümüzdeki yıl yapılacak Genel Seçim'de milletvekili aday adayı olmak için İl Başkanlığı görevinden istifa etti.

CHP Bursa İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yapan Çelik, CHP’nin iktidarı için mücadele ettiğini ifade ederek görevinden istifa ettiğini söyledi. Görevde kaldığı süre içinde birçok çalışmaya imza attığını hatırlatan Çelik, "Kısıtlı imkanlarımıza rağmen daha önce seçim çalışmalarında aktif olarak rol aldım. Sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarımızla bir araya geldik. Gece gündüz demeden hiçbir yurttaşımızı ötekileştirmedik. Sokakta ve kapıda sıkılmadık el bırakmadık. Vatandaşlara sıcaklığımızı ve içtenliğimizi hissettirdik. CHP’li olduğumuzu gururla söyledik ve bunu halktan aldığımız güçle yaptık" dedi.

Reklam
Reklam

Yönetim kurulu arkadaşlarına teşekkür eden Çelik, istifa ettikten sonra çalışma arkadaşlarından helallik istedi. Kendi haklarını partililere helal ettiğini ifade eden Çelik, "Ben sizlere 19 Mayıs 1919 ruhuyla tek adamlık diktasına karşı mücadeleye davet ediyorum. Ülkenin kaderine el koymalıyız. Ben sizleri CHP’nin iktidarında çocuklarımızın mutlu, müreffeh, çalışanların hak ve hukuklarının korunduğu, özgürlük ve adaletin olduğu bir ülkeyi inşa etmeye davet ediyorum. Kurtuluşumuzun yegane yolu CHP örgütlerinin ve milletimizin azmi sayesindeolacaktır" diye konuştu.

Konuşmasını bitirdikten sonra Çelik ve partililer arasında duygusal anlar yaşandı.

(DHA)