Chp Bursa Milletvekili Erdemir’den Cemevi Değerlendirmesi

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, TBMM’de cemevi açılmasıyla ilgili olarak, “İsterdik ki Meclis Başkanımız tüm...

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, TBMM’de cemevi açılmasıyla ilgili olarak, “İsterdik ki Meclis Başkanımız tüm aleme, insanlara, inançlara bir nazarla baksın. İsterdik ki Meclis Başkanımız sorunun değil, çözümün adresi olsun. İsterdik ki Meclis Başkanımız ayrımcılığın değil, eşitliğin sesi olsun” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Erdemir, TBMM’de cemevi açılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de Alevilere yönelik ayrımcılığın en yoğun ve en acımasızca yaşandığı kurumlardan birinin TBMM olduğunu unuttuğunu belirten Erdemir, Meclis çatısı altında kamuoyunun da ibret ve üzüntüyle izlediği bir sürece tanık olduklarını söyledi. Alevi yurttaşların eşit yurttaşlık talebine, Meclis'teki çalışmaları sırasında yararlanabilecekleri ibadethane talebine, inançları gereği ihtiyaç duydukları cemevi talebine Meclis Başkanlığı makamının ilgisiz ve duyarsız kaldığını belirten Erdemir, “Bununla da yetinilmemiş, sorumluluk ve duygudaşlıktan uzak açıklamalarla toplum vicdanı yaralanmış, Alevi ve Sünni tüm hak aşığı insanlarımız rencide edilmiştir. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in bu ülkede yaşayan tüm yurttaşları temsil etmesi, tüm yurttaşların derdini kendi derdi bilmesi, tüm yurttaşlara eşit mesafede olması gerektiğine inandığımız için kendisinden 'Nasıl Meclis çatısı altında cami ve mescit talepleri haksa, ihtiyaçsa ve karşılanıyorsa cemevi talebi de haktır, ihtiyaçtır ve karşılanacaktır' açıklamasını beklerdik. İsterdik ki Meclis Başkanımız tüm aleme, insanlara, inançlara bir nazarla baksın. İsterdik ki Meclis Başkanımız sorunun değil, çözümün adresi olsun. İsterdik ki Meclis Başkanımız ayrımcılığın değil, eşitliğin sesi olsun. TBMM Camii'nde Ramazan ayından önce kılınacak son cuma namazında niyette doğruluğun, tekbirde adaletin, secdede hukukun ve teslimde hakkın gönüllerden çıkmamasını diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Bir gazetecinin sorusuna Erdemir, ''Aleviliği tanımlamaya, sınıflandırmaya ayırdığımız gayreti ve enerjinin binde birini Alevilerin hakkını teslim etmeye ve onların sorunlarını çözmeye ayırsaydık, bugün yaşanan sorunlar yaşanmayacaktı'' şeklinde cevap verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: