Chp Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İdo'yu Topa Tuttu

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İDO’nun özelleştirme sonrası uyguladığı...

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İDO’nun özelleştirme sonrası uyguladığı fiyat politikasının vatandaş açısından büyük sıkıntılara neden olduğunu belirterek acil olarak bu yanlıştan dönülmesi çağrısında bulundu.

Ulaşım sektörünün vatandaşın hizmetine en uygun şekilde planlanması gerektiğini ifade eden Kaleli; “Ulaşım sektöründeki tecrübelerimiz gösteriyor ki vatandaşın isteğine ve bütçesine uygun olarak yapılmayan çalışmalar bugüne kadar hep başarısızlık getirmiştir. İDO’nun özelleştirilmesi ve sefer sayılarının arttırılması ile Bursa’mız adına mutlu olmuştuk. Ancak gelinen noktadan sefer sayılarının arttırılması ile sağlanan avantaj yanlış fiyat politikası ile tüm süreci gölgede bırakmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

"TERMİNAL ESNAFI DA VATANDAŞ DA MUTLU DEĞİL"

Bu süreçten ne terminalde hizmet veren esnafın ne de vatandaşın memnun olduğunu ifade eden Kaleli; “İDO’nun verdiği hizmet nedeni ile işleri ciddi anlamda sekteye uğrayan terminal esnafının son olarak İstanbul’da köprülerde yapılan tamir çalışmaları nedeni ile daha da fazla kayba uğrayacağını öngörüyoruz. Vatandaşlar adeta İDO’ya mecbur bırakılıyor. Ancak uygulanan politikalar ne vatandaşa ne esnafa yarıyor. İDO’nun özelleştirme sürecinde ödediği parayı bir an önce çıkartma telaşının mı sonucudur bu süreç çözmek ve anlamak mümkün değil. Vatandaşın bu kadar mağdur edilmesini doğru bulmuyorum. İDO, Bursa ile ilgili her kararı kendi verdiği gibi Bursa kent yöneticilerine hiçbir söz hakkı bırakmadı. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarından çıkan sesler kadar kent yöneticilerinden ses çıkmadı. Acilen bu konunun çözülmesi konusunda adım atılması gerekiyor. Bursa’nın siyasi iradesini ortak karar alma ve birlikte hareket etmeye davet ediyorum. Bu konuda acil olarak önlem alarak vatandaşın yararına bir sistem getirilmesi gerektiği ortadadır” dedi.

Reklam
Reklam

YANLIŞ ÖZELEŞTİRME POLİTİKASININ SONUCU

Bu sürecin yanlış özelleştirme politikasının sonucu olduğunu ifade eden Kaleli; “Zarar eden bir kuruluşu hemen kar etmesi amacı ile topyekûn özelleştiren anlayışın sonucu olarak bugün bu sıkıntıları yaşıyoruz. İDO’da online bilet almak zorlaştı. Biletmatiklerin çalışmalarında sıkıntılar yaşanıyor. Fiyatlandırma politikası yanlış. Çiftçiler bile ÖTV’siz mazot kullanamazken İDO kullanıyor. Bu avantajını vatandaşa yansıtmadığı gibi tedarikçilerine de kolaylık sağlamıyor. Hizmet bedeli altında ekstra ücretler talep ediliyor. Bu da Rekabet Kanunu’na aykırıdır. İDO’nun bu ayrıcalıklarına rağmen vatandaşı bu kadar mağdur etmesi inanılmaz” diyerek açıklamasını tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: