Chp Çorlu Örgütünden Seçimin İlk Yılı Değerlendirmesi

12 Haziran 2011 genel seçimlerinin geride kalan ilk yılını değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu...

12 Haziran 2011 genel seçimlerinin geride kalan ilk yılını değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, seçimlerin demokrasinin en önemli unsuru olduğunu ancak milli iradenin hapsedildiğini söyledi.

CHP Çorlu İlçe Örgütünde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan ve seçimlerin ardından geride kalan 1 yılı değerlendiren Başkan Kum: “Seçimler demokrasinin en önemli unsurudur. Ancak bir seçimin gerçekte demokratik olabilmesi için halkın iradesinin eksiksiz parlamentoya yansıması gerekir. Bugün dünyanın her yerinde seçim vardır, ama her ülkede demokrasi yoktur” dedi.

Reklam
Reklam

12 Haziran 2011 genel seçimlerinden bu yana bir yıl geçmiş olmasına rağmen İzmir Milletvekilimiz Mustafa Balbay ile Zonguldak Milletvekilimiz Prof. Dr. Mehmet Haberalın tutukluluk halleri devam etmektedir. Milli irade hapsedilmiştir. Bu ortamda bu gün ülkemizde demokrasinin tüm çarkları çalışıyor diyemeyiz. Biz demokrasinin tam ve eksiksiz olarak işlemesini istiyoruz. Bugün kurulu olan özel yetkili mahkemelerle geçmişte var olan sıkıyönetim mahkemelerinin veyahut DGMlerin hiç bir farkı olmadığını yaşayarak görüyoruz. Cumhuriyetimizin demokratik ve hukuk devleti niteliklerine darbe mahiyetindeki bu durumu, seçimlerin birinci yıl dönümünde CHP Çorlu İlçe Örgütü olarak kınıyoruz. Seçimlerle milletin vekili olma hakkını elde etmiş tüm tutuklu vekilleri en kısa sürede mecliste görmek istiyoruz. Aynı zamanda hükümetin bizi dünyaya küçük düşüren anti demokratik uygulamalara derhal son vermesini istiyoruz” diye konuştu.

12 Haziran 2011 de yapılan genel seçimlerde CHP Çorlu ilçe örgütünün kendi içinden birini meclise göndermeyi başardığını da anımsatan Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum: “Mecliste bizleri temsil eden, bizlerin gözü kulağı olan vekilimiz sayın emre köprülü geçen bir yıl içerisinde bizleri gururlandıran bir çalışma temposu içerisinde olmuştur. Kuşkusuz cumhuriyet halk partisinin bünyesinde bulunan tüm vekillerimiz üstün bir çaba ve gayret içerisinde çalışmaktadırlar. Sayın vekilimiz Emre Köprülü bu örgütün içerisinden çıktığı için tarafımızdan sürekli olarak izlenmekte Tekirdağa, Çorlumuza, bölgemize ve milletimize yaptığı hizmetler tarafımızdan örgüt olarak takip edilmektedir. Sayın vekilimiz Emre Köprülü geçen bir yıl içerisinde ilk imza sahibi olarak 2 kanun teklifi vermiştir. Verilmiş olan 13 kanun teklifinde imzası vardır. Bölgemiz ile ilgili çeşitli konularda 3 adet sözlü 39 adet yazılı olmak üzere soru önergeleri vermiştir. Yine bölgemizdeki çeşitli konularla ilgili 4 adet meclis araştırma önergesi vermiş olup, toplam 18 adet meclis araştırma önergesinde imzası bulunmaktadır. Genel kurulda, 2012 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu ile 2010 yılı merkezi yönetim kesin hesap kanunu hakkında, Tekirdağ ilinin sorunları(katı atık bertaraf tesisi kurulmasına ilişkin, konuda, Askerlik kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun, Cumhurbaşkanı seçimi kanunu, İlköğretim ve eğitim kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde; yüksek öretim kurumları teşkilatı kanunu ile kamu mali yönetim ve kontrol kanununda değişiklik yapılması hakkında kanun, Hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk kanunu olmak üzere altı kez kürsüden konuşmuştur. Sevgili Çorlulu hemşerilerimize ve tüm Tekirdağ`ımıza hizmetleri devam edecektir. Biz Çorlu örgütü olarak içimizden böyle çalışkan bir vekil çıkardığımız için mutluyuz. Çorlu ilçe örgütü olarak bir yılın muhasebesi sonunda başarılı olduğumuzu görüyoruz. Bu başarı tüm Cumhuriyet Halk Partililerindir. Bu başarı bize oy veren vatandaşlarımızındır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: