CHP de Gül'ün Irak gezisinden umutsuz

ANKARA (ANKA) - CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Irak'a terörle mücadeleye çözüm çerçevesinde gerçekleştirdiği gezinin yapılış şeklini eleştirdi ve daha önce Ermenistan'a yaptığı geziyi hatırlattı.

Öymen, "Cumhurbaşkanları gezilerini durum tespiti için değil, sonuç tespiti için yapar" dedi. Öymen, Gül'ün Irak gezisini ANKA'ya değerlendirirken, daha önce Ermenistan'a yaptığı geziyi hatırlattı. Gül'ün, Irak gezisinde olduğu gibi, Ermenistan ziyaretinden önce de olumlu açıklamalar yaptığını ancak, ziyaret sonunda olumlu sonuçların ortaya çıkmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Irak Anayasa'sının 7. maddesine göre; terörle mücadele etmenin Irak'ın görevleri arasında olduğunu hatırlatan Öymen, bugüne kadar ise Irak'ın sadece PKK ile mücadele etmediğini söyledi. Öymen şöyle dedi:

"Irak bugüne kadar, bütün teröristlerle mücadele etti. Ancak, PKK hariç. Burada önemli olan Irak yönetimini alacağı tavırdır. Şimdiye kadar bir tek PKK'lı yakaladığını görmedik. Bugüne kadar Irak yönetiminin yaptığı lafların önemi yoktur. Irak PKK'yı tasfiye ederse alkışlarız. Ancak, Sayın Cumhurbaşkanı'nın gezisi sırasında ve sonrasında yine umumi laflar ederse bunların hiç bir anlamı olmaz."

Cumhurbaşkanlarının bu tür gezilerinin sonuçlarının bilinmesi gerektiğini savunan Öymen, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın Ermenistan gezisinden sonuç alınmadı. Aksine tutumları daha da sertleştirdi. Cumhurbaşkanları durum tespit etmek için gezi düzenlemezler. Sonuç tespiti için geziler düzenlenir. Yoksa, ‘dostlar bizi alış verişte görsün'le olmaz. Cumhurbaşkanını gezisinin vereceği sonuçları görmek istiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam