Chp Denizli İl Başkanlığından Milletvekilinin Kaçırılmasına Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Yıldırım Aycan, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün bölücü terör...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Yıldırım Aycan, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün bölücü terör örgütü tarafından kaçırılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

CHP Denizli İl Başkanı Yıldırım Aycan, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün bölücü terör örgütü tarafından kaçırılmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Terör örgütünün son günlerde şiddeti iyice tırmandırdığını belirten Aycan, “Şu an dokuz askerimiz, bir kaymakamımız terör örgütünün elinde aylardır tutsak. Askerlerimiz ve kaymakamımızın akibetiyle ilgili ailelerine ve kamuoyuna hiçbir açıklama yapılmamaktadır. Dün akşam Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün terör örgütü tarafından kaçırılmıştır. Bu saldırı, terörün ne kadar fütursuzca eylem yaptığının kanıtıdır. Milletvekillerinin güvenliğinin sağlanamadığı bir ülkede halkın kendi güvenliğinden kaygı duymaması mümkün değildir” dedi.

Reklam
Reklam

CHP olarak terörün çözüm yerinin TBMM olduğunu ifade ettiklerini kaydeden Aycan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Terör örgütü, Cumhuriyet Halk Partili bir milletvekilini kaçırarak Cumhuriyeti kuran TBMM’ye ve Cumhuriyeti kuran siyasi iradeye saldırmaktadır. Terör örgütü, teröre karşı en etkili mücadeleyi yapacak kurumun TBMM olduğunu bilmektedir. Terör örgütü, Türkiye Cumhuriyetine saldırmaktadır. Türkiye Cumhuriyetine sonuna kadar sahip çıkacak siyasi iradenin de Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu bilmektedir, bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisine saldırmıştır. Yarın TBMM toplansın. Ulusun teröre karşı duruşu belirlensin. Gün iç çekişme günü değil dayanışma günüdür. Halkımızı dayanışmaya çağırıyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz