Chp Didim İlçe Başkanlığı'ndan "sivas" Açıklaması

CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın Sivas olaylarının 20. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada Sivas...

CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın Sivas olaylarının 20. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada Sivas olaylarının gerçekleştiren anlayışın, bugün de Cumhuriyetin kazanımlarıyla kavgasının olduğunu ileri sürdü.

CHP İlçe Başkanı Aydın, 2 Temmuz Sivas olaylarının açısının halen sürdüğünü ifade ederek “Bugün 2 Temmuz... Anadolu’da dumanı halen tüten, acısı halen yürekleri kor kor yakan Sivas yangının 20. yıl dönümü... En temel insan haklarını ve hukuku hiçe sayan, “Laik Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkılacak” sloganları eşliğinde 37 canımızı, Madımak Oteli'nde yakan yobazların amacının ulusumuzun, “ümmet bilincinden, millet bilincine” geçmek adına 4 Eylül 1919’da gerçekleştirdiği Sivas kongresinin “ulusal egemenliğe” dayanan ruhunu boğmak olduğunu bir kez daha hatırladığımız gün bugün... O gün Madımak’a saldıranlar ile saldırganları destekleyenler, bugün de aynı anlayış içten içe cumhuriyet devrimleri ve kazanımlarıyla kavgalarını sürdürmektedirler. Bu gerçekten hareketle, bu insanlık dışı saldırı hepimize bir kez daha yurttaşlık sorumluluğunu ve canlarıyla bedel ödeyenlere karşı insani borcumuzu hatırlatmalıdır. Bugün maalesef; saldırganları kışkırtan dönemin Sivas yerel yöneticileriyle aynı siyasal kökten gelen, Sivas sanıklarının serbest kalması için yasal düzenlemeler yapan, katliam sanıklarını görmezden gelerek kollayan iktidar partisinin, “özgürlükçü laikliğin” olmadığı, yani devletin dinler arasında taraf olduğu yerde demokrasinin yaşayamayacağından habersizmiş gibi davranmaya devam ettiğini görüyoruz... Mevcut iktidarın, toplumu yeni gerginliklere sevk edecek uygulamalar içerisinde olduklarını kaygı ile izliyoruz. Sivas Katliamı’nda kaybettiğimiz aydın ve sanatçılarımızı bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha saygıyla anıyor, insani ve kültürel mirasların birliğini, kardeşliğini güçlendiren aydınlanmacı düşünce, hümanist felsefe, ödünsüz laik demokratik cumhuriyet bilincinin Türkiye’mizin yegâne geleceği olduğuna inandığımızı yineliyoruz… Sivas’ta yanan canlarımız, bu inancı taşıyan insanların yolunu aydınlatmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: