CHP, düşürülememiş tek kale

ANKARA (İHA) - CHP Gençlik Kolları'nın 11. Olağan Kurultayı, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda toplandı. Salonda kurulan platformu, Atatürk ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın posterleri süslerken, 'Kahrolsun Oligarşi, 'Kahrolsun Emperyalizm', Altı Ok Onurumuz' yazılı afişler dikkat çekti. Tribünlerin dolmadığı kurultayda, delegeler için salonun ortasında ayrı bir yer ayarlandı.

CHP Genel Başkan Baykal, Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Yardımcıları Eşref Erdem ve Cevdet Selvi'nin yanı sıra Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyeleri ile milletvekillerinin de katıldığı kurultayda, sık sık Grup Yorum'un parçaları çalındı. Kurultayda, divan heyetinin seçilmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Yalçınkaya bir konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

CHP Gençlik Kolları'nın partinin özgücü olduğunu söyleyen Yalçınkaya, "Kimse CHP'nin ideolojisi ile oynamaya kalkmasın. CHP Atatürkçü'dür" dedi. CHP'li belediye başkanlarından CHP'li gençlere burs ve yurt vermesini isteyen Yalçınkaya, "Yurt ve burs verilirse, üniversitelerde kendilerine bazı isimler veren birkaç çapulcu bir daha o üniversitelere giremez" diye konuştu.

Yalçınkaya, "Gençlik Kolları, CHP Genel Başkanı'na sataşmak için bir araç olarak kullanılamaz. CHP Gençlik Kolları kimsenin topu, tüfeği değildir. CHP Gençlik Kolları kimsenin eteğine yapışmadan onurlu siyaset yapar" ifadelerini kullandı.

"CHP İÇİN İKTADAR OLMAK, MUSTAFA KEMAL'İN İKTİDARINI SÜRDÜRMEKTİR" Yalçınkaya'nın konuşmasının ardından Baykal, kürsüye çıktı. CHP'li gençlerin hiçbir şekilde teröre bulaşmadığını, terörün en yüksek olduğu dönemde kendilerine silah sıkan bazı genç kesimlere bile silahsız ve demokratik yaklaştığını söyleyen Baykal, "CHP'li gençler geçmişlerinden dolayı utanmak durumunda değildir" dedi.

CHP için iktidar olmanın ne anlama geldiği de açıklayan Baykal, "İktidar olmak, bazı arkadaşlarımızın kırmızı plakalı arabalara binmesi, isimlerinin başına bakan, başbakan sıfatı getirilmesi değildir. CHP'nin iktidar olması, Laik Cumhuriyet'in sarsılmamasıdır, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kılına ister bakan ister başbakan olsun kimsenin halel getirememesidir. Herkes o iktidar koltuğuna oturabilir. Gerçek iktidar, o koltuğa Mustafa Kemal gibi oturabilmektir. Bizim için iktidar olmak, Mustafa Kemal'in iktidarını sürdürmektir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"CHP TÜRKİYE'Yİ YÖNLENDİRMEK İSTEYENLERİN HEDEFİ HALİNE GELDİ" Asıl görevin Mustafa Kemal'in iktidarını sürdürmek olduğunu kaydeden Baykal, bu konuda CHP'lilere büyük görev ve sorumluluk düştüğünü söyledi. Mustafa Kemal'in Türkiye'de hala etkin ve yönlendirici olmasından bazı kesimlerin rahatsızlık duyduğunu savunan Baykal, bu kesimlerin AB ve demokrasiyi kullanarak Cumhuriyet'e zarar verdiğini kaydetti. AK Parti iktidarını her türlü yönlendirmeye açık olmakla suçlayan Baykal, Türkiye'yi yönlendirmek isteyen bazı kesimlerin bunu sadece iktidarı yönlendirmekle olmayacağını anladığını ve muhalefeti de yönlendirmek istediğini öne sürdü. CHP'nin de öneminin burada ortaya çıktığını kaydeden Baykal, partisinin Türkiye'yi yönlendirmek isteyenlerin hedefi haline geldiğini iddia ederek, "CHP, Türkiye'nin hala düşürülmemiş en önemli kalesidir. Türkiye hala düşmedi çünkü CHP düşmedi. CHP düşmedikçe de Türkiye düşmeyecektir" dedi.

Baykal, CHP'li gençlere, "Siz mazlumların hayır duasını, zenginlerin trilyonlarına tercih edeceksiniz" diye seslendi.

Reklam
Reklam

8 yıl aradan sonra ilk kez toplanan, Ayhan Yalçınkaya ile Volkan Ateş'in yarıştığı kurultay, devam ediyor.