CHP Edirne Milletvekili Gürkan:"Tevhid-i Tedrisat Kanunu, Cumhuriyetimizin Ilkyıllarında Yapılan Önemli Devrimlerden Biridir"

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun, cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan önemli devrimlerden biri olduğunu belirtti.

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun, cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan önemli devrimlerden biri olduğunu belirtti.

Gürkan, Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun kabulünün 89. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kanun ile eğitim birliğinin bir sistem olarak benimsendiğini ifade etti.

Eğitim birliğinin sağlanmasıyla eğitimdeki ikiliğe son verilmesinin amaçlandığını belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"Eğitim birliği sağlanarak, milli kültür birliğine yönelmek amaçlanmıştır. Öğretim ve eğitime milli ve laik bir karakter verilmesi amaçlanmıştır. Kendisini Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak gören ve hisseden, cumhuriyetin gelişmesi ve daha ileriye gitmesi için çalışan hiç kimse bu amaçlardan rahatsızlık duymaz. Tam aksine bu amaçlara sıkı sıkıya bağlanır. Özgürlükçü, insan haklarına dayalı, evrensel hukuk kaidelerine göre şekil bulan demokratik yönetim anlayışına ulaşmada, Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nu engel olarak göstermeye çalışanların, söyleyemedikleri gizli gündemlerini vatandaşlarımız çok iyi görmektedir. Bizler var oldukça, Cumhuriyet Halk Partisi var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti asla karanlık yollarda yürümeyecektir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Necdet Uybaş / Hakan Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: