CHP Erdoğan'a Ata uçağını sordu

Ankara (AA) - CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, Başbakan Erdoğan'a "Kamuya ait ATA uçağını, siyasal çalışmalarınız için kullanmaya devam edecek misiniz?" diye sordu.

Baloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, AK Parti Diyarbakır İl Kongresinin kapalı alan niteliği taşımayan bir stadyumda ve açık havada yapıldığını belirterek, bunun hukuksal düzenlemeler çerçevesinde, yasaların aradığı koşullara uyup uymadığının açıklanmasını istedi. İl kongresine katılanların bir süre sonra stattan ayrılmak istemeleri üzerine güvenlik güçlerinin buna engel olduğunu ileri süren Baloğlu, önergesinde şu sorulara yer verdi:

Reklam
Reklam

"Halkın toplantınızdan ayrılarak dışarıya çıkmasını engellemek için stat çıkış kapılarının kilitlenmesine ilişkin uygulama, ne anlama gelmektedir? Diğer gezilerinizde olduğu gibi; kimi kamu törenleri bahane edilerek ve bunların arkasına gizlenilerek kamuya ait ATA uçağını, siyasal çalışmalarınız için kullanmaya devam edecek misiniz?"