CHP Eski Milletvekillerinin Yargılanması

Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı davanın gizli tanıklarına "rüşvet vermek", "silahlı terör örgütüne üye

Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı davanın gizli tanıklarına "rüşvet vermek", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "adil yargılanmayı etkilemek" iddiasıyla haklarında ayrı ayrı dava açılan CHP eski Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ve İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in Erzurum'da yargılanmalarına devam edildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan CHP eski milletvekilleri Tınastepe ve Ersin, avukatları ile yakınları hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ne gönderdikleri, dava dosyasının halen ilgili dairede bulunan Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in dosyasıyla birleştirilmesi talebinin reddedilmesine karar verildiğini belirtti.

Karara bir diyeceğinin olup olmadığı sorulan Tınastepe, karara saygılı olduğunu, diyecek sözünün bulunmadığını ifade etti.

Tutuksuz yargılanan sanık ÇHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ise Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından verilen karara saygılı olduğunu belirterek, "Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nde 3 dönem milletvekilliği yaptım. Hiç bir örgüt üyeliğim yoktur. Sadece CHP örgütüne üyeyim" dedi.

Sanık avukatları da, Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından dosyanın Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in dosyasıyla birleştirilmesi talebinin reddedilmesi kararına katıldıklarını ve bir itirazlarının bulanmadığını ifada ettiler.

Mahkeme Başkanı Kahya, cumhuriyet savcısının davayla ilgili mütalaasını hazırlaması için duruşmanın ertelendiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Hasan Özkal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz