CHP Eskişehir Melletvekili Batum:-"Milletvekili Teröristi Öpermi, Öpmez"

CHP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Süheyl Batum, "Milletvekili teröristi öpermi, öpmez" dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Süheyl Batum, "Milletvekili teröristi öpermi, öpmez" dedi.

Beraberindeki CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve İl Başkanı Faruk Akar ile birlikte partisinin Silifke ilçe teşkilatını ziyaret eden Batum, yaptığı konuşmada, BDP'li bazı milletvekillerinin teröristlere sarılıp öpmesinin çok yanlış olduğunu kaydetti.

"Milletvekili teröristi öpermi, öpmez" diyen Batum, "Bizim pırıl pırıl gencecik askerlerimizi öldüren bu PKK'lılar Kandil'de yaşıyor. Şehirde de yaşıyor, çoğunluğu Kandil'de yaşıyor. Kandil nerede Kuzey Irak-ta. Kuzey Irak'ta kimler var. ABD var, bir tane de Barzani var. Doğru mu- Peki bu Barnazi'yi başbakan getirdi buraya, sarıldı öptü. Bu Barzani'ye 'AKP'liler Türkiye seninle gurur duyuyor' diye bağırdı. Bu Barzani kim, Kandil'in sahibi, Kuzey Irak'ın sahibi. Aynı aşiret lideri. Peki o Kandil'de ne var PKK'lılar var silahlarıyla" dedi.

Reklam
Reklam

Batum, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında da açıklamada bulunarak şunları kaydetti:

"Adam diyorki dün, bu gayri ciddi adam, bu hiçbir çoluğunun çocuğunun, torununun yüzüne bakamayacak adam, efendim diyor 'Dağa çıkanlar haklıdır' diyor. 'Bende olsam dağa çıkardım' diyor. Utanmaz 10 senedir bu ülkenin başındasınız, eğer orda işkence yapıldıysa kime soruşta açtın, kimden hesabını sondun- Bir adam söyle. De ki 'Bu adama işkence yapılmıştır, ben bu adama soruşturma açtım, bak savcılığa suç duyurusunda bulundum.' Bir devletin başında olan bir bakanı düşünebiliyormusun, diyorki 'Terörist haklıdır.' Sonra o terörist gidiyor senin benim çocuğumu şehit ediyor. Diyorki o haklıdır diyor. Şimdi bu adamın istifa etmesi lazım. Normal bir ülkede bu herifin bir gün olmaması lazım. Ama bunlar Amerika'nın kuklası, al başkanını vur başbakanına."

Muhabir: Hüseyin Haskan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: