Chp Gaziantep İl Başkanı Sucu'dan 'cumhuriyet Gazetesi' Tepkisi

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, (DHA)- CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına yönelik yapılan operasyona tepki gösterdi. CHP İl Başkanı İl

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, (DHA)- CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına yönelik yapılan operasyona tepki gösterdi.
CHP İl Başkanı İl Başkanı Hayri Sucu, Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına yönelik yapılan operasyonu protesto etmek için basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; Hayri Sucu'nun yanı sıra belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları ve partililer de katıldı. Toplantıda konuşan Hayri Sucu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu yazar ve yöneticilerin gözaltına alındığı operasyonun kabul edilemez olduğunu savundu. İktidara yakın olmayan medya kuruluşlarının 'FETÖ ile bağlantısı var' denilerek suçlandığını ileri süren Sucu, şunları dedi:
"Çıkarılan kararnameler ile yine medya kuruluşları ve gazeteciler OHAL'in mağduru haline getirilmiştir. Maalesef bugün, Türk basınında her üç gazeteciden birinin işsiz olduğu bir karanlık tablo ortaya çıkmıştır. Bu nedenlerle iktidara ve muhalefet partilerine; demokrasinin yeniden yeşertilmesi basın, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerinin kaldırılması, gazetecilerin tutuksuz yargılanması medyaya yönelik baskıların son bulması için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz."
Sucu'nun konuşmasının ardından ellerinde Cumhuriyet Gazetesi taşıyan partililer bir süre, 'özgür basın susturulamaz' diye slogan attı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: