CHP Gemlik olayına sünger çekti

CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, Gemlik’teki köstebek olayı ile ilgili, “Geçmiş ile vakit kaybetme lüksümüz yok” dedi.

CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, Bursadabugun.com’a önemli açıklamalar yaptı. Başkan Çelik, CHP’nin 17 Haziran’da her partiye örnek olacak bir kongre süreci yaşadığını, herkesin kavga beklediği bir ortamda diğer adaylarla birlikte çok demokratik bir kongre gerçekleştirdiklerini söyledi.

“ZORLUKLARI BİLEREK TALİP OLDUK”

12 yıl CHP Nilüfer ilçe başkanlığı görevinin ardından il başkanı seçildiğini kaydeden Başkan Çelik, “CHP’de il başkanlığı, ilçe başkanlığı yapmak çok kolay bir süreç değildir. Biz bu işin zorluklarını bilerek bu göreve talip olduk. Yıllardır yaptığımız görevlerle Cumhuriyet Halk Partisi’nin yapısını iyi bildiğimizi düşünüyoruz. Kongrede en yakın adaya 103 oy fark atarak il başkanlığına getirildik” dedi.

Reklam
Reklam

“TÜM İLÇELERDE MUSTAFA BOZBEYLER YARATACAĞIZ”

1,5 yıl sonra yerel seçim sürecinin yaşanacağını ifade eden Çelik, “Yerel seçimlerde en az 6-7 ilçeyi pilot ilçe olarak belirlemek. Bu ilçelerde örgütümüzle birlikte belediyeleri nasıl kazanırız, bunun hesabını yapmak olacak. Bu ilçeler Mudanya, Gemlik, İznik olabilir. 3 dönemden buyana Nilüfer’de önce insana hizmet anlayışıyla belediye başkanımız halk tarafından ne kadar kabul gördü, ne kadar sevildi? 3 dönem belediye başkanlığını kazanmasıyla da ortaya çıkmış oluyor. Bizler il ve ilçe örgütü olarak Mustafa Başkanımızın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Kendisiyle de uzun yıllar çalıştım. Gayet olumlu bir ortamda mücadelemizi devam ettirdik. Şimdi temel hedefimiz diğer ilçelerde başka Mustafa Bozbeyler yaratmak” diye konuştu.

“ADAYLARI KESİNLİKLE İLÇE ÖRGÜTLERİ BELİRLEYECEK”

Yerel seçimlerle ilgili ilçe örgütleriyle toplantı yaptıklarını belirten Başkan Çelik, şunları kaydetti;

“İlçe başkanlarımıza yerel seçimlerde belediye başkan adayı, belediye meclis üyesi adaylar ve il genel meclisi üyesi adaylarını ilçe örgütleri olarak siz belirleyeceksiniz dedim. Yani o süreç içerisinde ilçenin her türlü sorumluluğu ve zorluğunu üstlenen arkadaşlarımızın adaylarını kendi belirlemelerini sağlayacağız. Üst kurullar buna il başkanlığı da dahil, aday belirlemede kesinlik müdahale etmeyecek. Seçimler bittikten sonra başarılı olurlarsa biz kendilerini tebrik edeceğiz, başarılı olamazlarsa da oturup kendileriyle seçimlerin değerlendirmesini yapacağız. Yerel seçimlerde sorumluluğu günahı ve sevabıyla ilçe örgütlerine bırakıyoruz.”

Reklam
Reklam

“ENERJİMİZİ KAZANACAĞIMIZ İLÇELERE HARCAMALIYIZ”

2014 yerel seçimlerinde CHP’nin sadece Nilüfer Belediyesi ile yetinmemesi gerektiğinin altını çizen Metin Çelik, “Nilüfer’in yanından en az 5-6 ilçeyi ilave etmelidir. CHP örgütü, enerjisini yerel seçimlerde kazanabileceği ilçelere harcamalı. Kazanamayacağımız ilçelerde mücadele etmeyelim anlamına gelmemeli. Enerjimizin yüzde 70’ini kazanabileceğimiz ilçelere harcamalıyız. Büyükşehir Belediyesi için şuan çok erken. Büyükşehir için aday çok önemli. Eğer 6-7 ilçede CHP olarak kazanabilirsek Büyükşehir’de de iddialı olacağımızı ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“GEÇMİŞ İLE VAKİT KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK”

Gemlik’te yaşanan köstebek olayına da değinen Çelik, “Gemlik’te olan oldu. Geçmişte oyalanmak gibi bizim vakit kaybetme lüksümüz yok. Türkiye’de 450 tane CHP’li belediyeden 250 tanesi sorgulama içerisinde. Ben merak ediyorum, eğer bu belediyeler AKP’li olsaydı, acaba oraya sık sık müfettişler gidecek miydi? Sık sık o belediyeler sorgulama yaşayacak mıydı? Bu sadece bir siyasi karar olarak algılıyorum. Maalesef AKP, uzun yıllar yönettiği Gemlik’i kaybetmenin acısını masa başında çıkardı diye düşünüyorum. Geçmişte belediye meclis üyeliklerinde hatalar yapılıp yapılmadığını sorgulamak istemiyorum ama CHP’de aday arkadaşlarımız örgütten gelmeli, örgüte katkı koyacak, CHP’ye oy getirecek arkadaşlar olmalı” dedi.

Reklam
Reklam

“RANTSAL DÖNÜŞÜM OLMAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Bursa’nın en önemli sorununun ulaşım sorunu olduğunu çok iyi bildiklerini dile getiren Çelik, sözlerine şöyle devam etti;

“Bursa’nın ikinci sorunu kentsel dönüşümdür. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız çalışma içerisindeler. Yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevine bu konunun uzmanı olan Prof. Dr. Hasan Ertürk hocamızı getirdik. Başta ulaşım ve kentsel dönüşüm olmak üzere Bursa’nın tüm sorunlarını yakından takip edeceğiz. Özellikle kentsel dönüşümü yakından takip edeceğiz. Biz kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme dönüştürülmemesi için, vatandaşlarımızın Doğanbey’deki gibi mağdur edilmemesi için elimizden geleni yapacağız.”

“TÜRKİYE ABD’NİN MAŞASI OLMUŞ DURUMDA”

Suriye ile yaşanan gerginlik ve terör olaylarına da değinen İl Başkanı Çelik, “Suriye’de uçak düşmeden önce 8 askerimiz şehit oldu. Belki de PKK Suriyelilere ‘Uçağı düşürdüler, bizi gündemden düşürdüler’ diye kızıyordur. Uçak düşmeden önce toplam 12 vatan evladı şehit oldu ama bu şehit acısı hemen unutuldu. O uçak düşürülmesi tabiki çok önemli ama, daha düne kadar dış ülkelerle aramız çok iyiydi. Sayın Başbakan Bodrum’da Suriye Devlet Başkanı ve eşini ağırladı. Başbakan Suriye’ye gidip tatil yaptı. Yani bir Arap baharı bir anda ABD’nin Ortadoğu’da kurmak istediği hegemonya doğrultusunda o dostluk bir anda bitti. Sınır komşularıyla çok iyi geçinen Türkiye, ABD gibi emperyalist bir güç karşısında ABD’nin piyonu, maşası olmuş durumda” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

HABERİN VİDEOSU:

bursadabugun.com/haber/chp-gemlik-olayina-sunger-cekti-ozel-haber-97955.html

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: