CHP Gençliğe Hitabe dağıttı ...

CHP İl gençlik kolları 10 bin adet gençliğe hitabeyi dağıtarak hükümeti protesto etti.

CHP Mersin il gençlik kolları başkanı Cemil Birinci” Gençliğe hitabeyle kaldırılmak istenen Cumhuriyet ve Atatürkçülüktür. Dindar gençlik yetiştireceğiz diyen Büyük Ortadoğu Projesi Eş başkanı Tayyip Erdoğan, emperyalizmi destekleyen ve koruyanlara verilen Yahudi cesaret ödülünü aldığını ne çabuk unutmuştur” dedi.

CHP Gençlik kolları genel başkan yardımcısı toprak çalışkan ise, Bizler bu ülken vatandaşları olarak hitabenin maddelerinin gerekliliğine inanıyoruz. Bizler cumhuriyet halk partiler olarak hitabeye sahip çıkacağız. Kimse genliğe hitabeyi kaldıramaz” diye konuştu.CHP Mersin il Başkanı Yılmaz Şanlı da AKP hükümetinin cumhuriyet değerlerine saldırdığını belirterek, ülkede demokrasinin elde gittiğini söyledi.

Reklam
Reklam

CHP Mersin il gençlik kolları hükümetin gençliğe yönelik sözlerine tepki vermek amacıyla kalabalık bir grupla birlikte taş bina önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması öncesi gençliğe hitabe okundu. Ardından basın açıklamasını okuyan CHP mersin il gençlik kolları başkanı cemil birinci” Gençliğe hitabeyle kaldırılmak istenen Cumhuriyet ve Atatürkçülüktür. Dindar gençlik yetiştireceğiz diyen Büyük Ortadoğu Projesi Eş başkanı Tayyip Erdoğan, emperyalizmi destekleyen ve koruyanlara verilen Yahudi cesaret ödülünü aldığını ne çabuk unutmuştur” dedi. Birinci cumhuriyetin gençleri olarak cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkacaklarını belirterek, Ne 29 Ekim’i nede 19 Mayıs’ı belleklerinden silmeyeceklerini söyledi.

“10 bin adet gençliğe hitabe dağıtıldı”

Bizler cumhuriyeti ilelebet payidar kılacak gençler olarak bu değerlerimize her zaman sahip çıkacak ve koruyacağız” diyen birinci” Kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Gençliğe Hitabeyi ve onun içindeki mesajı unutturmak isteyenlere inat bu gün buradayız gençlik örgütü olarak bastırdığımız On bin adet Gençliğe Hitabeyi Mersin sokaklarında dağıtacağız” diye konuştu. CHP Mersin il Başkanı Yılmaz Şanlı da AKP hükümetinin cumhuriyet değerlerine saldırdığını belirterek, ülkede demokrasinin elde gittiğini söyledi.

Reklam
Reklam

CHP Gençlik kolları genel başkan yardımcısı Toprak Çalışkan “Genliğe hitabet bir ayet değildir gençliğe hitabet bir toplumsal uyanış mekanizmasıdır. Bizler bu ülken vatandaşları olarak hitabenin maddelerinin gerekliliğine inanıyoruz. Bizler cumhuriyet halk partiler olarak hitabeye sahip çıkacağız. Kimse genliğe hitabeyi kaldıramaz” diye konuştu.

FOTOĞRAF : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz