Chp Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Uğur Arslan:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Uğur Arslan, “Yüz binlerce öğrencinin girdiği...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Uğur Arslan, “Yüz binlerce öğrencinin girdiği Açık Öğretim Fakültesi sınavlarında öğrencilerin sorumlu olduğu derslerin kitapları bazı öğrencilere tam şekilde ulaşmamış ve bürolara giden öğrencilere kitapların olmadığı söylenmiştir. Bu açıkça bir haksızlık ve adil yarışma hakkının gasbıdır. Hiçbir öğrenci kitabını almadığı dersten sorumlu olamaz, sınava tabi tutulamaz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Uğur Arslan, “09 - 10 Şubat 2013 tarihlerinde yapılan Açık Öğretim Fakültesi sınavlarında yaşananlardan sonra bu sefer mağdur edilenler arasına Açık Öğretim öğrencileri eklenmiştir. Yüz binlerce öğrencinin girdiği Açık Öğretim Fakültesi sınavlarında öğrencilerin sorumlu olduğu derslerin kitapları bazı öğrencilere tam şekilde ulaşmamış ve bürolara giden öğrencilere kitapların olmadığı söylenmiştir. Bu açıkça bir haksızlık ve adil yarışma hakkının gasbıdır. Hiçbir öğrenci kitabını almadığı dersten sorumlu olamaz, sınava tabi tutulamaz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye’de işsizlik sorunu olduğunu belirten Arslan, “Türkiye'de gençlerin bir diğer sorunu da işsizliktir. Türkiye'deki işsiz sayısı 9 Avrupa ülkesi nüfusundan daha fazladır ve maalesef bunun büyük bir çoğunluğu genç arkadaşlarımızdır. Hükumetimizin bu konuda hiçbir istihdam çabası olmadığı gibi, plansız bir şekilde her şehre açılan üniversiteler nitelikli iş gücü sayısını azalmakta, üniversiteler ihtiyaç fazlası mezun verirken birçok sanayi kuruluşu kalifiye eleman bulmakta sıkıntı çekmektedir. Bunun en büyük sıkıntısını sanayi anlamında büyük bir atılım yapan Kayseri şehri çekmektedir” şeklinde konuştu.

Terör meselesine de değinen Arslan, “Terör konusunda başlatılan süreç maalesef son haftalardaki olaylarla tehlikeli boyuta doğru kaymaktadır. Karadeniz'de yaşanan olaylarda adeta ağız birliği yapmışcasına açılımın ortakları BDP ve AKP, hedef olarak CHP'yi göstermiş ama olayların gerçek yüzünün belgelerle ortaya çıkmasından sonra geri adım atmak zorunda kalmışlardır. Terör sorununun bitmesini en çok isteyen parti olarak Öcalan ile yürütülen gizli pazarlıkların bir an önce açıklanmasını istiyoruz. Binlerce genç evladını şehit vermiş toplumumuzun hassasiyetleri göz ardı edilerek yapılacak her girişim toplumu bütünleştirmeye değil bölmeye götürecektir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: