Chp Gençlik Kolları Yök'ü Protesto Etti

CHP Gençlik Kolları kuruluş yıldönümünde YÖK'ü protesto etti.CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup, YÖK 'ün...

CHP Gençlik Kolları kuruluş yıldönümünde YÖK'ü protesto etti.

CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup, YÖK 'ün Bilkent'teki kampüsü girişinde toplanarak 'YÖK kalkacak üniversiteler bizimle özgürleşecek', "Kahrolsun Faşizm' gibi sloganlar attı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın da destek verdiği grup adına CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Sercan Çığgın bir açıklama yaptı. Çığgın, YÖK’ün bir baskı aracı olarak üniversitelerin üzerinde demokrasi kılıcı gibi sallandığını savunarak, "Bu kılıcı elinde tutan AKP hükümetidir. Darbe kurumlarıyla hesaplaşmayan, o kurumları kendi iktidarını güçlendirmek için kullanan bir iktidarın demokratlığından söz edilemez " dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri beraberlerindeki getirdikleri YÖK protestolarında yaşanan polis müdahalelerinin olduğu fotoğrafları YÖK'ün bahçe duvarına koydular. Bir süre oturma eylemi yapan grup olaysız dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: