Chp Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, BDP milletvekilleri...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, BDP milletvekilleri ile terör örgütü PKK'nın militanlarının bir arada yer aldığı görüntülerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı rahatsız ettiği kanaatinde olduğunu söyledi.

Keskin, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, geçen günlerde BDP'li vekillerin terör örgütü üyeleri ile aynı karede yer aldığı görüntülere ilişkin, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bu konuda iddialı cümleler sarf ettiğini dile getirdiğini belirterek şöyle konuştu: "Sayın Başbakan'a, Demirtaş'ın çok iddialı olduğunu, iddianın toplumda çok olumsuz bir algının oluşmasına katkı yaptığını, Başbakan olarak bu konuda çok ciddi, geniş bir açıklama yapması gerektiğini vurguladım. Bana bilgi verdi. Bunun doğru olmadığını, haberin çıkmasının propagandaya, PKK değirmenine su taşımaya yönelik olduğunu vurguladı. Bugün, yarın bir televizyon programına çıkacağını, bu konuda toplumu tatmin edici açıklamalar yapacağını ve önümüzdeki günlerde Doğu ve Güneydoğu'da çok geniş alanı kapsayan geziler yaparak, bu konuda çıkarılan haberlerin doğru olmadığının yansıtılacağını vurguladı."

Reklam
Reklam

Adnan Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, milletvekillerinin dokunulmazlığıyla ilgili bir sınırlamanın yapılması gerektiğine Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu belirttiğini söyledi. Keskin, BDP milletvekillerinin, PKK militanlarıyla yolda karşılaşma görüntülerinin Sayın Başbakanı rahatsız ettiği kanaatindeyim. O konuda bir hazırlık yaptıklarını yakında parlamentoya böyle bir düzenlemenin getirileceğini söyledi. Bana bu konudaki düşüncelerimi sormadı. Böyle bir çalışmaları var" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz