Chp Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Özgürlük ve Demokrasi için Meydan Okuyoruz”...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Özgürlük ve Demokrasi için Meydan Okuyoruz” mitinginin 18 Mayıs’ta Aydın'da yapılacağını belirterek, “18 Mayıs’ta hepimiz Aydın’da olacağız. Bu iktidar gitmez diyenlere iktidarın gideceğini göstereceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Manisa'da ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve belde başkanlarıyla bir araya geldi. Tezcan, burada yaptığı konuşmada, "Ne yazık ki topluma çözüm ya da barış süreci olarak anlattıkları süreç İmralı'da Türkiye'nin geleceğini ipotek altına alan bir pazarlık süreci olarak devam etmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

18 Mayıs'ta “Özgürlük ve Demokrasi için Meydan Okuyoruz” mitinginin Aydın'da yapılacağını hatırlatan Tezcan, “Türkiye hızlı bir şekilde totaliter bir rejime sürükleniyor. İktidar 11 yıllık iktidarlık sürecinin son döneminde demokrasiyi tasfiye eden, kendi karşısında hiçbir demokratik muhalefet partisini hazmedemeyen çizgiyi oturtma peşinde. Toplumun önemli muhalefet merkezleri tek tek susturulmuş durumda. Üniversiteler, öğrenciler, sendikalar, sivil toplum örgütleri susturulmuş durumda. Artık otoriter bir rejimden totaliter bir diktatörlüğe sürükleniyoruz. 19 Mayıs’ı kutlatmamak için illerde, ilçelerde önlem almaya başlanıyor” diye konuştu.

Çözüm sürecini de eleştiren Tezcan, “Ne yazık ki topluma çözüm ya da barış süreci olarak anlattıkları süreç İmralı'da Türkiye'nin geleceğini ipotek altına alan bir pazarlık süreci olarak devam etmektedir. Recep Tayyip Erdoğan ile terör örgütü lideri Abdullah Öcalan Türkiye'yi bir federal başkanlık sistemine götürme konusunda görülen o ki anlaşmışlar. Bu anlaşmanın başka bir ayağı Ortadoğu'da İsrail'in büyük Ortadoğu projesini Amerika ile beraber gerçekleştirme adına bugün Suriye, dün Irak ve İran'a yönelik saldırılarında yılların terör örgütü PKK'yı meşrulaştırarak sınırın ötesinde yeni bir savaşta silahlı güç olarak kullanma peşinde. Bu tablo Türkiye'nin selamet tablosu olarak gösterilmektedir. Oysa yaşadığımız olaylar gösteriyor ki bu Türkiye için bir selamet tablosu değil, felaket tablosu olarak görülmektedir. Bu süreç Türkiye'yi Ortadoğu'da bir savaş bataklığına iten bir süreçtir" dedi.

Reklam
Reklam

Ortadoğu’da mezhep ve etnik kökenlere göre mezhep ayrımcılığı tahrik edilerek çatışmalarla yeni küçük devletçiklerin oluşturulmaya çalıştığı bir notaya gidildiğini savunan Tezcan, "Küçük devletçiklerin içerisinde İsrail'in yedeğinde İsrail'e yardımcı olacak Büyük Kürdistan Projesi ne yazık ki Irak, Suriye, Türkiye ve ileriki aşamada İran'dan belirli bölgeler alınarak oluşturulma hedeflerine devam ediliyor. Biz Hatay Reyhanlı’daki saldırıyı nefretle kınıyoruz. Oradaki vatandaşlarıma başsağlığı diliyoruz. Ancak iktidarın da bu yaşananlardan ders alıp, aklını başına toplamasını bekliyoruz. Tarihte demokrasiyi tasfiye eden diktatörler aynı zamanda savaş kışkırtıcılığını yapmıştır. Hitler bunun en önemli örneklerindendir. Yakın dönemimizde Saddam bunun örnekleri arasındadır. Türkiye'nin bütün örgütlü kuruluşlarına iktidara seslenmek için bir platform açıyoruz. Gelin çatışma yaratan kültürü reddedelim. Her yerde asaleti sağlamak için hep beraber meydanlara iniyoruz. 18 Mayıs’ta hepimiz Aydın’da olacağız. Oradan korkanlara korkmayın mesajı vereceğiz. Bu iktidar gitmez diyenlere, iktidarın gideceğini göstereceğiz. Bu korku zincirini kıracağız. Bütün yurttaşlarımızı, herkesi Aydın'da mitingimize davet ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz