CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "CHP'nin hiçbir kadrosu makam değildir. CHP'nin bütün yöneticileri herkesten çok çalışmak herkesten önde koşmak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "CHP'nin hiçbir kadrosu makam değildir. CHP'nin bütün yöneticileri herkesten çok çalışmak herkesten önde koşmak için göreve talip olan kişilerdir" dedi.

Günaydın, Atatürk Spor Salonu'nda yapılan partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ta Türkiye'nin her tarafında CHP önderliğinde örgütlenen kitlelerin "Atatürk'ü bize unutturamazsınız" diye kent meydanlarını doldurduğunu söyledi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutladıklarını dile getiren Günaydın, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Kurtuluş Savaşı sırasında 'Düşmanla işbirliği yaparak hilafete, saltana karşı çıkmak günahtır, Kurtuluş Savaşı başlatmak günahtır' diye fetva yazıp uçaklardan attıranların torunları bugün bize 'Atatürk Anıtı'na çelenk koyamazsınız' diyorlar. Biz ise Türkiye'nin her tarafında bu genelgeleri yırttık attık ve cumhuriyet meydanlarını doldurduk. Sanıyorlar ki, halkımızın bayramı kutlamasını genelgeyle önleyecekler. Sanıyorlar ki izin vermezlerse çelenk sunumları yapılmayacak. Nerede görülmüş 'senden izin alamazsam ben çelenk koyamam' diye. Nereden görülmüş 'senin polisin engel olmaya çalışırsa ben alanları dolduramam' diye... Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını, cumhuriyetin aydınlanma tarihini ve bilincini tanımadıkları için böyle bir çabanın sonuç verebileceğini düşündüler ve Türkiye'nin dört bir köşesinde halk gereken cevabı verdi. 'Yaşasın tam bağımsız Türkiye' dedi. Biz bu bayrağı önde tutmak için her türlü çabanın içinde olacağız."

-"CHP'nin hiçbir kadrosu makam değildir"-

Türkiye'de yaklaşık 50 kentte CHP il kongrelerinin tamamlandığını belirten Günaydın, "El ele vererek gece gündüz uğraşacağız. Türkiye'yi bu derin karanlığın içinden söküp atacağız. 19 Mayıs'ı unutturmaya, Atatürk'ü unutturmaya çalışanlara hep beraber hesap soracağız. Bunun için 2012-2013-2014 önemlidir. CHP'nin hiçbir kadrosu makam değildir. CHP'nin bütün yöneticileri herkesten çok çalışmak herkesten önde koşmak için göreve talip olan kişilerdir. Kimseyi ötekileştirmeden, bütün partili arkadaşlarımızı yanımıza alarak, halkımızla bütünleşerek önümüzdeki dönemi geçeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-"Türkiye bütün fabrikalarını satmıştır"-

Türkiye'nin 2011 yılında 136 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini, 240 milyar dolarlık da ithalat yaptığını ifade eden Günaydın, şöyle konuştu:

"Yani Türkiye, 1 yılda 104 milyar dolar dış ticaret açığı verdi. 1 üretiyorsa 2 harcıyor, 1 satıyorsa 2 alıyor. Eğer Eskişehir'de komşunuz 1 kazanırken 2 harcarsa, bağını, bahçesini her şeyini sattıktan sonra, evdeki buzdolabını, televizyonu satmaya başlarsa diğer komşuları derki 'dikkat et senin topu dikmen yakındır'. İşte Türkiye ekonomisinin bugünkü fotoğrafı budur. Türkiye bütün fabrikalarını satmıştır. Bütün sanayi tesislerini 'özelleştirme' adı altında peşkeş çekmiştir. Şimdi kıyılarını, ormanlarını, tarım alanlarını satıyor. Topraklarını satıyor, sıra buna geldi. Yani evdeki buzdolabını, televizyonu satıyor. Ve bize birileri çıkıp 'dünyanın en önemli 16 ekonomisinden birisi haline geldik' diyorlar. Onun için mi bu ülkede 13 milyon yoksul var. Onun için mi bu ülkede en az 3 milyon işsiz var."

Günaydın, Temmuz ayında kurultay gerçekleştireceklerini anlatarak, "Kurultaydan sonra cumhurbaşkanlığı, yerel ve genel seçimler için kollarımızı sıvayacağız. Ben şimdiden söylüyorum. Bu kadrolar herhangi bir mazeret üretmeyecek. Gecemizi gündüzümüze katacağız ve bu karanlık tünelden Türkiye'yi çıkaracağız. Cumhuriyet Halk Fırkası'dır bizim kökümüz, İttihat ve Terakki'dir bizim kökümüz, Kuvay-i Milliye'dir bizim kökümüz ve yeniden bu kökü canlandırmanın zamanıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından seçime blok listeyle gidilmesinin oylamaya sunulduğu sırada partililer arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Daha sonra oy çokluğuyla seçime blok listeyle gidilmesi kararlaştırıldı.

Bunun üzerine bazı partililerin salonu terk etti.

-CHP Eskişehir Milletvekili Batum-

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum da liste oylaması sırasında yaşanan tartışmalara değinerek, şunları kaydetti:

"İster çarşaf ister blok listeye oy kullanmış olun, birbirimizi seveceğiz. Yarın çocuklarınız, çarşaf listeye mi, blok listeye mi oy kullandığını değil, 'rezillerin iktidarını, haramilerin saltanatını ortadan kaldırmak için ne yaptın-' diye soracak. Bu partiyi yerden yere vuran birtakım sahtekarlara gün doğuyor. Bu sayede, ABD'nin ve küresel sermayenin kucağındaki, Obama'nın parmağına bağlı AKP, Türkiye'de bir karşı devrim gerçekleştirdi. 29 Ekim'i, 19 Mayıs'ı yasakladı. 10 Kasım'ı, 30 Ağustos'u da yasaklarlar. Adam, karşı devrimi Obama'nın kucağında gerçekleştirdi. Çelenk yasağını bazı illerde olduğu gibi Eskişehir'de uygulayamadılar. Burası Eskişehir. Burada CHP güçlü. Burasının gençleri, kadınları direndi. Bir daha ki dönem burada da yasaklamaya çalışırlar. Atatürk, 'Türkiye'yi, Türk milletinin azmi ve iradesi kurtaracak' diyor. 'TSK, askerler veya ben kurtaracağım' değil. CHP bu hastalığını yenmezse karşı devrimi yıkamaz."

Reklam
Reklam

Kongreye, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Merkez Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Sevgi Akmen ve çok sayıda partili katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz