Chp Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: “1 Mayıs’ta Taksim’deyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 1 Mayıs’ta işçilerle birlikte Taksim’de olacaklarını da...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 1 Mayıs’ta işçilerle birlikte Taksim’de olacaklarını da açıkladı.

Partisinin Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan’ın gökdelen yapılaşmasına üzüldüğünü ifade eden gazete haberlerini okuyan Tekin, ”Sayın Başbakan, sizin kişisel taleplerinizle ‘burayı traş edin’ deme şansınız yok. Bu ülkede hukuk vardır. Yargı vardır. Eğer traş edecekseniz bu planlamaları yapanların kafalarını traş edeceksiniz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Çamlıca’da yapılacak olan cami projesi ile ilgili de konuşan Tekin, caminin yapılacağı alandaki maliklerin, geçmişte belediyeye başvurarak imar planında değişiklik istediğini ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Hava sirkülasyon alanı” olması münasebetiyle izin vermediğini anlattı.

Son dönemlerde yayınlanan seçim oy oranı araştırmalarına da değinen Gürsel Tekin “Son dönemde yeni bir şey çıktı. Yandaş araştırma şirketleri. Araştırma şirketlerinin tamamına bakın ne iş yaparlar? Dünyada bağımsız araştırma şirketleri kamuda iş yapmazlar. Eğer siz devlette, kamu da iş yapıyorsanız tarafsızlığınızı kaybetmişsiniz demektir. 2008 yılında il başkanıyken önüme bir araştırma geldi AK Parti yüzde 68’di. Ama yüzde 40 oy aldılar. Hiç merak etmeyin. Bu iktidarı, bu devam eden rant ve yolsuzluk anlayışına bu millet ‘dur’ diyecektir” şeklinde konuştu.

1 Mayıs’ın sendikalar tarafından Taksim’de kutlanmak istemini de değerlendiren Gürsel Tekin “Taksim bu işin sembolik kısmı, hepimiz çok iyi biliyoruz. Orada onlarca insan hayatını kaybetmiş ve işçi sınıfı o konuda ciddi mücadele etmiş. Sonuçta 1 Mayıs CHP’nin de ciddi katkılarıyla bir resmi bayram haline dönüştü. İşçiler son derece medenidir, moderndir. O güzergah içerisinde sadece 48 saat o firmalar çalışmayacak. Gün içerisinde 3 milyon insan Taksim ve çevresinde gidip geliyor. 3 milyon insanın dolaştığı alanda işçiye gelince mi daralıyor? Orada 1 Mayıs kutlanacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz de orada olacağız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Gülseren Onanç’ın istifasının “CHP içerisinde bir kriz mi oldu” sorularını beraberinde getirdiğinin hatırlatılması üzerine Tekin şunları söyledi:

“Kriz sizin tabiriniz. Bize göre hiçbir kriz yok. Gayet normaldir. Ben de istifa etmiştim. Gittim, geldim. Hiç kriz olmadı. Burası CHP, burası şirket gibi bir parti değildir. Demokrasinin, özgürlüklerin işlediği bir siyasi partidir. Zaman zaman arkadaşlarımız farklı düşünebilir, istifa edebilir, gidebilir, gelebilir. Son derece normal. Bunu kriz gibi kabul etmek doğru değildir. O açıdan yolumuza devam ediyoruz”.

Onanç’ın çözüm süreci ile ilgili görüşleri sonrasında istifasının istendiği iddiasının yanlış olduğunu ifade eden Tekin, kendilerinin de savaştan yana olmadığını, her zaman barışı savunduklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: