Chp Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün durumunun MYK’da görüşülüp görüşülmediğiyle...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün durumunun MYK’da görüşülüp görüşülmediğiyle ilgili olarak, “Hüseyin Aygün ile ilgili MYK gündemine bir şey gelmedi. Aygün, bizim iç sorunumuzdur. Bu abartılacak bir konu da değil” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP’nin MYK toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün yaptığı açıklamalardan sonra MYK’da bir karar alınıp alınmadığını sorması üzerine Tekin, “Hüseyin Aygün ile ilgili MYK gündemine bir şey gelmedi. Aygün, bizim iç sorunumuzdur. Bu abartılacak bir konu da değil” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Tekin, Aygün ile ilgili olarak, “İçiniz rahat olsun hiçbir sorunumuz yok, CHP’nin iç meselelerini duyamayacaksınız. Bizim mücadelemiz yoksulların mağdurların mücadelesidir” diye konuştu.

Gürsel Tekin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu kınamasıyla ilgili olarak da, “Yargı da görevini yapsın. Konuşması gereken yerde niçin konuşmazlar? Sayın Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi o kurul, kurul olmaktan çıkmıştır” dedi.

Tekin, Kılıçdaroğlu'nun kardeşinin işten çıkarıldığı iddialarının hatırlatılması üzerine, o konunun haber olmaması gerektiğini belirtti. Tekin, "Ama her şey ters işliyor. Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez bütün bakanların çocukları holding sahibi. Asıl bu haber. Namusuyla evine ekmek götüren kişi haber olmamalı. Umuyorum bu iddialar doğru değildir. Ama doğruysa herkesin kıyamet koparması gerekir. Düne kadar bu firma soruşturulmazken, anamuhalefet partisi liderinin kardeşinin bekçilik yapmasına tahammül edemeyen iktidar, eşkıyalık iktidarıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tekin, 'Kılıçdaroğlu'nun kardeşiyle görüştünüz mü?' sorusuna, "Görüşemedim. Bundan sonra imkan olursa görüşeceğim" karşılığını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz